Τετάρτη, 19 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήΑρχαιολόγοι ανακάλυψαν μία άγνωστη αρχαία γλώσσα 3.000 ετών

Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν μία άγνωστη αρχαία γλώσσα 3.000 ετών

Αρχαιολογικές έρευνες στη Μέση Ανατολή αποκαλύπτουν πώς ένας χαμένος αρχαίος πολιτισμός χρησιμοποίησε μία άγνωστη γλωσσολογία για να προωθήσει τον πολυπολιτισμικότητα και την πολιτική σταθερότητα. Οι πρωτοποριακές ανακαλύψεις ρίχνουν επίσης νέο φως στο πώς λειτουργούσαν οι πρώιμες αυτοκρατορίες.

Οι συνεχιζόμενες ανασκαφές στην Τουρκία στα ερείπια της αρχαίας πρωτεύουσας της αυτοκρατορίας των Χετταίων, αποφέρουν αξιοσημείωτα στοιχεία ότι οι δημόσιες υπηρεσίες της αυτοκρατορίας περιελάμβανε ολόκληρα τμήματα που ήταν πλήρως ή εν μέρει αφιερωμένα στην έρευνα των θρησκειών των λαών.

Τα στοιχεία υποδεικνύουν ότι, στην 2η χιλιετία π.Χ, οι ηγέτες των Χετταίων είπαν στους δημοσίους υπαλλήλους τους να καταγράψουν τις θρησκευτικές λειτουργίες και άλλες παραδόσεις των υποδουλωμένων λαών, γράφοντάς τες στις αντίστοιχες τοπικές γλώσσες τους (αλλά σε Χεττιτική γραφή)  έτσι ώστε αυτές οι παραδόσεις να μπορέσουν να διατηρηθούν και να ενσωματωθούν στο εξαιρετικά πολυπολιτισμικό θρησκευτικό σύστημα της αυτοκρατορίας.

Μέχρι σήμερα, οι ειδικοί σε αρχαίες γλώσσες έχουν ανακαλύψει ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι των Χετταίων διατήρησαν και κατέγραψαν θρησκευτικά έγγραφα από τουλάχιστον πέντε εθνοτικές υποδουλωμένες ομάδες.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο enikos.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ