Χαμάς: 7 όμηροι σκοτώθηκαν στον καταυλισμό της Τζαμπαλίγια από ισραηλινούς βομβαρδισμούς – Άνοιξε η μεθοριακή διάβαση στη Ράφα

203

Υπενθυμίζεται ότι η Χαμάς συνέλαβε πάνω από 240 ομήρους κατά τη διάρκεια της δολοφονικής της επίθεσης στο Ισραήλ.

Η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς, οι Ταξιαρχίες Εζεντίν Αλ-Κάσαμ, ισχυρίζεται ότι 7 πολίτες όμηροι σκοτώθηκαν στον καταυλισμό της Τζαμπαλίγια, ανάμεσά τους και τρεις κάτοχοι ξένων διαβατηρίων.

Η ένοπλη πτέρυγα των Ταξιαρχιών αλ-Κασάμ της Χαμάς ανακοίνωσε ότι οι επτά άμαχοι όμηροι σκοτώθηκαν από τις ισραηλινές επιθέσεις στον προσφυγικό καταυλισμό της Τζαμπαλίγια.

Υπενθυμίζεται ότι η Χαμάς συνέλαβε πάνω από 240 ομήρους κατά τη διάρκεια της δολοφονικής της επίθεσης στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου, συμπεριλαμβανομένων παιδιών, γυναικών και ηλικιωμένων. Από τότε έχει απελευθερώσει τέσσερις πολίτες, ο ισραηλινός στρατός έχει διασώσει μια στρατιώτη του IDF που ήταν όμηρος ενώ η 22χρονη Σάνι Λουκ θεωρείται νεκρή.

Νωρίτερα, σύμφωνα με το newsit, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου δήλωσε ότι ο πόλεμος του Ισραήλ στη Γάζα θα είναι μακρύς αλλά νικηφόρος και παράλληλα εξέφρασε τη θλίψη του για τις αυξανόμενες απώλειες σε στρατιωτικό επίπεδο.

«Είμαστε σε έναν σκληρό πόλεμο. Θα είναι ένας μακρύς πόλεμος», δήλωσε ο Νετανιάχου. «Υπόσχομαι σε όλους τους πολίτες του Ισραήλ: θα ολοκληρώσουμε το έργο. Θα συνεχίσουμε έως τη νίκη».

Λωρίδα της Γάζας: Άνοιξε η μεθοριακή διάβαση στη Ράφα – Ποιοι φεύγουν πρώτοι

Δεκάδες ξένοι και άνθρωποι με διπλή υπηκοότητα έφυγαν σήμερα από τη Λωρίδα της Γάζας προς την Αίγυπτο μέσω της μεθοριακής διάβασης της Ράφα, η οποία άνοιξε για πρώτη φορά για τη διέλευση ανθρώπων κατά την 26η ημέρα του πολέμου ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς, σύμφωνα με δημοσιογράφο του AFP που βρίσκεται εκεί.

Σε αυτούς δόθηκε άδεια να εισέλθουν στον τερματικό σταθμό γύρω στις 09:45 ώρα Ελλάδος μετά την ανακοίνωση από τις αιγυπτιακές αρχές ότι η μεθοριακή διάβαση θα ανοίξει κατ’εξαίρεσιν για να επιτραπεί η διέλευση σχεδόν 90 Παλαιστίνιων τραυματιών και σχεδόν 450 ανθρώπων με διπλή υπηκοότητα και ξένων.

Μια πρώτη ομάδα κατόχων ξένων διαβατηρίων θα διασχίσει σήμερα τον τερματικό της Ράφα προς την Αίγυπτο, είχε δηλώσει νωρίτερα στο AFP αξιωματούχος των αρχών που είναι αρμόδιες για το μεθοριακό πέρασμα της Ράφα με τη Γάζα, η οποία βομβαρδίζεται αδιάκοπα από το Ισραήλ από την έναρξη του πολέμου κατά της Χαμάς.

Παράλληλα και ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Τζέιμς Κλέβερλι ανέφερε σε ανάρτησή του στο X ότι η μεθοριακή διάβαση της Ράφα ανάμεσα στην Αίγυπτο και τη Γάζα αναμενόταν να ανοίξει σήμερα.

Το μεθοριακό πέρασμα της Ράφα είναι πιθανόν να ανοίξει σήμερα για μια πρώτη ομάδα ξένων πολιτών, επισήμαινε.

Βρετανικές ομάδες είναι έτοιμες να βοηθήσουν Βρετανούς πολίτες μόλις μπορέσουν να φύγουν. Είναι ζωτικής σημασίας σημαντική ανθρωπιστική βοήθεια να μπορέσει να εισέλθει στη Γάζα το συντομότερο δυνατό, προσέθετε στην ανάρτησή του ο Κλέβερλι.

Το Κατάρ μεσολάβησε για τη σύναψη συμφωνίας ανάμεσα στην Αίγυπτο, το Ισραήλ και τη Χαμάς, σε συντονισμό με τις ΗΠΑ, για να επιτραπεί η απομάκρυνση κατόχων ξένων διαβατηρίων και κάποιων τραυματιών σε κρίσιμη κατάσταση από την πολιορκημένη Λωρίδα της Γάζας, είχε δηλώσει επίσης σήμερα στο Reuters πηγή που είχε ενημερωθεί για τη συμφωνία.

https://pelop.gr/