Αστυνομία άνοιξε πυρ εναντίον γυναίκας στο Παρίσι – «Υποστήριζε την τρομοκρατία»

217

Aξιωματούχοι άνοιξαν πυρ όταν η γυναίκα δεν ανταποκρίθηκε στις προειδοποιήσεις τους.

Συναγερμό σήμαναν στις γαλλικές αρχές οι κινήσεις μίας γυναίκας στον σταθμό François Mitterrand. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η αστυνομία άνοιξε πυρ κατά της γυναίκας η οποία «εκτόξευε απειλές και υποστήριζε την τρομοκρατία».

Αυτό το σοβαρό και περίεργο περιστατικό έλαβε χώρα γύρω στις 9.30 (10.30 ώρα Ελλάδος) στον σταθμό του RER στο Austerlitz, στο 13ο διαμέρισμα του Παρισιού. Η ύποπτη απείλησε τους περαστικούς και έφυγε τρέχοντας.

Φώναζε «Αλλάχου Άκμπαρ»

Εντοπίστηκε στο σταθμό François Mitterrand Library, κρύβοντας τα χέρια της στη στολή της. Αστυνομικές δυνάμεις επενέβησαν επί τόπου και προσπάθησαν να την απομονώσουν, ενώ εκείνη φώναζε «Αλαχού Ακμπάρ» και εξακολουθούσε να αρνείται να δείξει τα χέρια της. Ενώ εκείνη αντιδρούσε στα μέτρα της αστυνομίας, η αστυνομία αναγκάστηκε να χρησιμοποιήσει τα όπλα της.

Η γυναίκα ήταν ντυμένη με μουσουλμανική αμπάγια και οι αστυνομικοί έκριναν ότι υποστήριζε την τρομοκρατία.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες από γαλλικά ΜΜΕ, χτυπήθηκε στο στομάχι και έκτοτε μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Η ζωή της είναι σε κίνδυνο, αλλά η κατάστασή της είναι σταθερή. Η επέμβαση της αστυνομίας στο σημείο βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη. Σκύλοι και ομάδες επενέβησαν για να διασφαλίσουν ότι δεν υπάρχουν εκρηκτικά στον σταθμό. Προς το παρόν, εξακολουθεί να μην είναι προσβάσιμος για το κοινό.

*Πληροφορίες από Libération, Leparisien.

in.gr