Παρασκευή, 12 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήΠόλεμος στο Ισραήλ: «Θα είμαστε ακριβείς και θανατηφόροι» - Ο υπουργός Άμυνας...

Πόλεμος στο Ισραήλ: «Θα είμαστε ακριβείς και θανατηφόροι» – Ο υπουργός Άμυνας προετοιμάζει για τη χερσαία εισβολή στη Γάζα

Αυστηρό μήνυμα του Γιοάβ Γκαλάντ ο οποίος είχε αναλάβει και την ευθύνη για την αδράνεια των Ισραηλινών στην εισβολή των τρομοκρατών της Χαμάς 

Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Γιοάβ Γκαλάντ ανέλαβε ξανά την ευθύνη για την επίθεση της Χαμάς στο νότιο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου και κάλεσε τους στρατιώτες να είναι έτοιμοι για την εισβολή στη Γάζα που θα γίνει «με ακρίβεια και θα είναι θανατηφόρα».

«Είμαι υπεύθυνος για το αμυντικό κατεστημένο στη χώρα. Ήμουν υπεύθυνος γι’ αυτό τις τελευταίες δύο εβδομάδες, ακόμη και στα δύσκολα περιστατικά, και είμαι υπεύθυνος να οδηγήσω τους μαχητές μας στη νίκη», είπε ο Γκαλάντ στους δημοσιογράφους σε ένα πεδίο συγκέντρωσης στρατιωτών κοντά στα σύνορα με τη Γάζα.

Στη συνέχεια, κάλεσε τους Ισραηλινούς στρατιώτες να βρίσκονται σε ετοιμότητα για τη χερσαία εισβολή στη Γάζα. «Θα είμαστε ακριβείς και θανατηφόροι και θα συνεχίσουμε μέχρι να ολοκληρώσουμε την αποστολή», είπε χαρακτηριστικά.

Θυμίζεται πως πριν από μερικές ημέρες, την ευθύνη για τις αποτυχίες που οδήγησαν στις σφαγές Ισραηλινών και ξένων πολιτών από τη Χαμάς, στα σύνορα με τη Λωρίδα της Γάζας, είχε αναλάβει ο επικεφαλής της Γενικής Υπηρεσίας Ασφαλείας του Ισραήλ (Σιν Μπετ), Ρόναν Μπαρ, σε επιστολή του προς του υπαλλήλους της Υπηρεσίας.

Σε αυτήν, ο Μπαρ ανέφερε ότι η απουσία προειδοποίησης για μια επίθεση της Χαμάς είναι ένα θέμα που βαραίνει εκείνον και τη Σιν Μπετ. «Παρά μια σειρά ενεργειών που πραγματοποιήσαμε, δυστυχώς, το Σάββατο δεν μπορέσαμε να δημιουργήσουμε μια επαρκή προειδοποίηση που θα επέτρεπε την αποτροπή της επίθεσης. Ως το πρόσωπο που βρίσκεται στην κεφαλή της οργάνωσης – η ευθύνη γι’ αυτό βαραίνει εμένα», ήταν η αρχική του τοποθέτηση.

Στη συνέχεια, τόνισε πως «θα υπάρξει χρόνος για έρευνες. Τώρα αγωνιζόμαστε. Χάσαμε δέκα από τους καλύτερους ανθρώπους μας, πολλοί από εμάς τραυματίστηκαν, οι στρατιώτες έχασαν τους συγγενείς τους. Αμέτρητες οι ιστορίες ηρωισμού».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «ήδη από την πρώτη ημέρα των μαχών, δημιουργήσαμε έναν ειδικό σχηματισμό, σε συνεργασία με τις IDF, για τον εντοπισμό, την ταυτοποίηση και την ανάκτηση των απαχθέντων και των αγνοουμένων».

Στην επιστολή του, ο Μπαρ πρόσθεσε ότι «όλοι οι υπάλληλοι της οργάνωσης έφτασαν στις μονάδες, άνοιξαν ιδιωτικά γραφεία, δημιουργήθηκαν ειδικές ομάδες. Όλοι όσοι έφεραν όπλο κατέβηκαν για να πολεμήσουν», ενώ τόνισε πως «βρισκόμαστε σε έναν πόλεμο, όχι σε μια απλή μάχη. Ένας πόλεμος τελειώνει με μια απόφαση και μια αλλαγή κατάστασης. Δεν υπάρχει χρονικό όριο. Θα πάμε μέχρι το τέλος».

https://www.protothema.gr/

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ