Τα μέλη 5μελούς οικογένειας βρέθηκαν νεκρά στο σπίτι τους στο κιμπούτς Κφαρ Αζά – Αγκαλιασμένο το ανδρόγυνο

463
[wpv-post-body][wpv-post-title][wpv-post-shortcode]

Ένα άλλο νέο ζευγάρι που ετοιμαζόταν να παντρευτεί δολοφόνησαν οι τρομοκράτες της Χαμάς

Δεν έχουν τέλος οι ανατριχιαστικές ιστορίες για την πρωτοφανή επίθεση των τρομοκρατών της Χαμάς στο Ισραήλ, μεταξύ των οποίων ένα ζευγάρι που δολοφονήθηκε τρεις ημέρες πριν από τον προγραμματισμένο αρραβώνα του – και μια πενταμελής οικογένεια της οποίας τα μέλη βρέθηκαν νεκρά σε μια τραγική αγκαλιά.

Ο 54χρονος Aviv Kutz, βρέθηκε αγκαλιά με τη 49χρονη σύζυγό του, Livnat, την κόρη του, Rotem, 19 ετών, και τους γιους του Yonatan, 17 ετών, και Yiftach, 17 ετών. Ολόκληρη η οικογένεια βρέθηκε σε ένα κρεβάτι μέσα στο σπίτι τους στο Κφαρ Αζά στις 7 Οκτωβρίου, την ημέρα που οι τρομοκράτες της Χαμάς εισέβαλαν στο Ισραήλ, σύμφωνα με τους Times of Israel.

«Την ημέρα που δολοφονήθηκαν, ήταν να τους επισκεφθούμε», δήλωσε η θεία των παιδιών, Adi Levy Salama. Τραγική ειρωνεία για την οικογένεια είναι πως είχε επιστρέψει πρόσφατα στο Ισραήλ καθώς για αρκετά χρόνια ζούσε στη Βοστόνη των ΗΠΑ.

«Οι Κουτζ διοργάνωναν ένα ετήσιο φεστιβάλ χαρταετού κατά μήκος του φράχτη με τη Γάζα για να τους δείξουμε ότι θέλουμε απλώς να ζήσουμε ειρηνικά», δήλωσε η Salama. Η Livnat, γραφίστρια που θα γινόταν 50 ετών, γεννήθηκε κατά τη διάρκεια του πολέμου του Γιομ Κιπούρ – της σύγκρουσης του 1973 που έχει συγκριθεί με τη σημερινή κρίση όσον αφορά την αποτυχία των μυστικών υπηρεσιών του Ισραήλ.

Ο σύζυγός της ήταν αναπληρωτής διευθυντής μιας εταιρείας συμβούλων και ήταν επίσης γεωργός. Ο Rotem ήταν στρατιώτης των IDF που εκπαίδευε νεοσύλλεκτους, ενώ ο Yonatan και ο Yiftach φοιτούσαν στο οικοτροφείο Kfar Hayarok στο Ramat Hasharon κοντά στο Τελ Αβίβ και έπαιζαν μπάσκετ στο πρόγραμμα νεολαίας της Hapoel.

«Ήταν όλοι τους καταπληκτικά παιδιά με τεράστιες καρδιές. Είχαν ολόκληρη τη ζωή μπροστά τους», δήλωσε συντετριμμένη η θεία τους.

To ζευγάρι που έπεσε νεκρό από τους τρομοκράτες της Χαμάς
Εν τω μεταξύ, οι ζωές ενός άλλου ζευγαριού από το Κφαρ Αζά – του αξιωματικού των IDF Niral Zini, 31 ετών, και της φίλης του, Niv Raviv, 27 ετών – τερματίστηκαν τόσο άδικα λίγο πριν από τον προγραμματισμένο αρραβώνα τους, ανέφερε το Ynet.

Ο Zini σχεδίαζε να κάνει πρόταση γάμου στη Raviv στις 10 Οκτωβρίου, αλλά το δαχτυλίδι που της είχε αγοράσει βρέθηκε στο καμένο σπίτι στο κιμπούτς, σύμφωνα με το πρακτορείο. Την ημέρα της εισβολής, ο Zini έστειλε στην οικογένειά του το μήνυμα: «Είναι εδώ. Αφήνω το τηλέφωνο κάτω – προσευχηθείτε».

Το ζευγάρι παρέμενε αγνοούμενο μέχρι την Παρασκευή, όταν η οικογένεια έλαβε τη συγκλονιστική είδηση ότι τα πτώματά τους βρέθηκαν μετά τη σφαγή.

Το Σάββατο, εκατοντάδες πενθούντες παραβρέθηκαν στην κηδεία του τραγικού ζευγαριού στη Νετάνια.

Ο Ζίνι και η Ραβίβ υπηρετούσαν και οι δύο στην εφεδρεία του στρατού – αυτός ταγματάρχης και αυτή λοχαγός. Στις 10 Οκτωβρίου 2015, ο Ζίνι τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια μιας επιχειρησιακής δραστηριότητας στη Χεβρώνα – και το ζευγάρι γιόρταζε την επιβίωσή του με ένα ειδικό γεύμα την ίδια ημερομηνία από τότε, σύμφωνα με το πρακτορείο.

Σχεδίαζε να σπουδάσει νομικά για να βοηθήσει τους στρατιώτες που ήταν σωματικά και ψυχικά τραυματισμένοι. Η Ραβίβ σπούδαζε κλινική ψυχολογία.

«Πάντα σκέφτονταν τον άλλον, πάντα ήθελαν να βοηθήσουν. Έδιναν τον εαυτό τους, αγαπούσαν τόσο πολύ τους ανθρώπους. Βοηθούσαν εκείνους που το είχαν ανάγκη», λένε φίλοι του ζευγαριού.

Στάθηκαν τυχεροί μητέρα και γιος
Μια άλλη οικογένεια επέζησε από την επίθεση της Χαμάς, όταν δυνάμεις του ισραηλινού στρατού έσωσαν μια γυναίκα και τον γιο της. Τα μέλη της μονάδας Oketz των ειδικών δυνάμεων φαίνονται να καθησυχάζουν μητέρα και γιο οι οποίοι πέρασαν ώρες κρυμμένοι στο σπίτι τους. «Είμαστε οι IDF», ακούγεται ένας στρατιώτης να λέει στα εβραϊκά. «Πώς είστε; Όλα είναι εντάξει. Καλές διακοπές. Είσαι με κάποιον εδώ;». «Με τον γιο μου», απαντά η γυναίκα πίσω από μια πόρτα.

https://www.protothema.gr/