Πόλεμος στο Ισραήλ: Η ιστορία της 22χρονης νοσηλεύτριας Αμίτ που δολοφονήθηκε από τη Χαμάς

376

Ανατριχίλα προκαλούν τα μηνύματα που αντάλλαξε με τις αδερφές της ενώ προσπαθούσε να σώσει τραυματισμένους στο κιμπούτς Μπέερι

Δραματικές είναι οι ανθρώπινες ιστορίες που έρχονται από το Ισραήλ μετά την επίθεση της Χαμάς που έχει προκαλέσει τον θάνατο τουλάχιστον 1.200 Ισραηλινών.

Μια τέτοια είναι και αυτή της 22χρονης νοσηλεύτριας Αμίτ Μαν η οποία πέρασε τις τελευταίες ώρες της ζωής της πριν να δολοφονηθεί από ενόπλους της Χαμάς βοηθώντας τραυματισμένους από τα πυρά των τρομοκρατών, όπως προκύπτει από τα μηνύματα που αντάλλαξε με την αδερφή της ενώ ήταν σε εξέλιξη η φονική επίθεση.

Σύμφωνα με την New York Post η Αμίτ πέρασε έξι κολασμένες ώρες στην κλινική του κιμπούτς Μπέερι στο νότιο Ισραήλ κοντά στη Γάζα προσπαθώντας να διαχειριστεί ανθρώπους γεμάτους αίματα.

Την ίδια ώρα, δε, αντάλλασσε μηνύματα με τις αδερφές της μέσω WhatsApp ζητώντας τους με αγωνία ενημέρωση για τις κινήσεις του ισραηλινού στρατού καθώς οι ένοπλοι της Χαμάς πλησίαζαν στην κλινική.

Η Αμίτ στα μηνύματα περιγράφει, επίσης, ότι έχει ανθρώπους που «αιμορραγούν ακατάπαυστα» αλλά δεν μπορεί να τους απομακρύνει με ασφάλεια.

Στην ερώτηση, δε, αν ακούει πυροβολισμούς, η 22χρονη νοσηλεύτρια απάντησε: «Ναι, δεν τελειώνουν. Φαίνεται ότι υπάρχουν και άλλοι τρομοκράτες εδώ. Είναι μέσα στα σπίτια των ανθρώπων. Έχουν χτυπηθεί στρατιωτικές δυνάμεις».

«Είναι πόλεμος και θα κερδίσουμε. Εσύ να επικεντρωθείς στο να προσέχεις τον εαυτό σου. Όλα θα τελειώσουν σύντομα» επιχείρησε να ενθαρρύνει την 22χρονη η αδερφή της με την Αμίτ να απαντά «σε αγαπώ, σε ευχαριστώ.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο protothema.gr