Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήΉρωας-πατέρας τερματίζει σε μαραθώνιο έχοντας αγκαλιά το μωρό του με σύνδρομο Down...

Ήρωας-πατέρας τερματίζει σε μαραθώνιο έχοντας αγκαλιά το μωρό του με σύνδρομο Down και όλοι τους αποθεώνουν

Υπήρχε μόνο ένας λόγος συμμετοχής και δεν ήταν άλλος από τον γιο του

Ο μαραθώνιος της Νέας Υόρκης φιλοξενεί περίπου 50.000 δρομείς, με τον καθένα να έχει το δικό του προσωπικό κίνητρο για τη συμμετοχή του στο φιλόδοξο αυτό αθλητικό γεγονός. Για τον πατέρα Robby Ketchell από το New Hampshire, υπήρχε μόνο ένας λόγος συμμετοχής και ένα και μοναδικό κίνητρο για τον τερματισμό και δεν ήταν άλλος από τον γιο του. Ο ήρωας – πατέρας τερμάτισε, έχοντας αγκαλιά το μωρό του με σύνδρομο Down και όλοι τους αποθέωσαν. Την ίδια στιγμή, ένα άλλο μωράκι νίκησε τη λευχαιμία.

Ο πατέρας κρατούσε το μωρό του μέχρι τη γραμμή του τερματισμού

Μια παρευρισκόμενη στο συγκεκριμένο αθλητικό γεγονός, η Elizabeth Griffin, ανέφερε στη News 4 New York πως περίμενε τον φίλο της να τερματίσει τον μαραθώνιο, όταν είδε τον Robby Ketchell να καταφθάνει νωρίτερα. «Δεν είμαι βέβαιη αν τον παρατήρησαν πολλοί άνθρωποι επειδή το μωρό κοιμόταν, αλλά δεν έχω δει ποτέ ξανά κάτι τέτοιο», ανέφερε η Griffin. «Ο πατέρας φίλησε το κεφάλι του μωρού του και συνέχισε να τρέχει», τόνισε στη συνέχεια.

Για τον πατέρα υπήρχε μόνο ένας λόγος συμμετοχής στον μαραθώνιο

Η Griffin έψαξε να βρει στοιχεία για τον Robby Ketchell και τελικά τα κατάφερε. Βρήκε ότι ο Ketchell είναι μαραθωνοδρόμος. Επίσης, διάβασε πως το κίνητρό του γι’ αυτό τον μαραθώνιο ήταν μεγάλο. Ο επτά μηνών Wyatt, ο οποίος ήταν γιος του, γεννήθηκε με σύνδρομο Down. Έτσι, ο Ketchell έβαλε ένα στόχο. Ένα μοναδικό στόχο. Θέλησε να σπάσει το ρεκόρ των τριών ωρών και των είκοσι ένα λεπτών. Με αυτό το στόχο, θα συγκέντρωνε παράλληλα και 3.210 δολάρια για τη LuMind Research.

Η LuMind Research είναι μια φιλανθρωπική οργάνωση, που δίνει χρήματα για το καλό της έρευνας. Πιο συγκεκριμένα, για εκείνη με το σύνδρομο Down. Μέχρι τώρα, ο Ketchell έχει συγκεντρώσει το σεβαστό ποσό των 11.000 δολαρίων. Έτσι, ξέφυγε κατά πολύ από τον αρχικό στόχο του. Ο Ketchell συνάντησε τη σύζυγό του, 400 μέτρα από τη γραμμή του τερματισμού και έφτασαν μαζί στον τερματισμό.

https://www.athensmagazine.gr/

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ