Πριγκόζιν: Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι ταυτοποιήθηκε η σορός του – Θεωρείται και επίσημα νεκρός

381

Σε ανακοίνωσή της, η ερευνητική επιτροπή αναφέρει ότι οι ταυτότητες και των 10 ανθρώπων που σκοτώθηκαν στο αεροπορικό δυστύχημα αντιστοιχούν στον κατάλογο που αναφέρεται στο φύλλο πτήσης

Ο Γεβγκένι Πριγκόζιν είναι νεκρός, ανακοίνωσαν οι ρωσικές αρχές, όπως μεταδίδουν τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Με ανακοίνωσή της στο Telegram, η Ερευνητική Επιτροπή ανέφερε ότι οι ταυτότητες και των 10 ανθρώπων που σκοτώθηκαν στο αεροπορικό δυστύχημα στην περιοχή Τβερ αντιστοιχούν στη λίστα που αναφέρεται στο φύλο πτήσης.

«Στο πλαίσιο της έρευνας για το αεροπορικό δυστύχημα στην περιοχή Τβερ, ολοκληρώθηκαν οι μοριακές γενετικές εξετάσεις. Με βάση τα αποτελέσματά τους, διαπιστώθηκαν οι ταυτότητες και των δέκα νεκρών, αντιστοιχούν στον κατάλογο που αναφέρεται στο φύλλο πτήσης» αναφέρει η δημοσίευση.

Οι επιβάτες:

Γεβγκένι Πριγκόζιν

Ντμίτρι Ούτκιν
Βαλερί Τσεκάλοβ – Ανώτερος σύμβουλος του Πριγκόζιν που χαρακτηρίστηκε από το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών πως δρούσε «για ή εκ μέρους του Πριγκόζιν και διευκόλυνε αποστολές πυρομαχικών προς τη Ρωσική Ομοσπονδία».

Σεργκέι Προπούστιν
Εβγκένι Μακαριάν

Αλεξάντρ Τοτμίν
Νικολάι Ματούσεβ

Το πλήρωμα αποτελούσαν οι:

Αλεξέι Λεβσίν – Κυβερνήτης
Ρούσταμ Καρίμοβ – Συγκυβερνήτης

Κριστίνα Ρασπόποβα – Αεροσυνοδός

Το λίαρ τζετ έχασε απότομα έδαφος και έπεσε φλεγόμενο 

Μυστηριώδεις παραμένουν οι συνθήκες που οδήγησαν στη συντριβή του αεροσκάφους όπου επέβαινε ο Γεβγκένι Πριγκόζιν της Wagner.

Επισήμως, η συντριβή ερευνάται από τις ρωσικές αρχές που δεν έχουν αναφερθεί στα πιθανά αίτια, αλλά τα σενάρια, πολλά από τα οποία μέσα από τους κόλπους της Wagner, της μισθοφορικής εταιρείας του Πριγκόζιν, δίνουν και παίρνουν,

Αυτά που γνωρίζουμε είναι ότι το λίαρ τζέτ έχασε απότομα ύψος, έπεσε φλεγόμενο και τα συντρίμμια του διασκορπίστηκαν σε μεγάλη ακτίνα.

Τι γνωρίζουμε για το αεροσκάφος

Το Embraer Legacy 600 ήταν γνωστό ότι σχετίζεται με τον όμιλο Wagner. Το FlightRadar έχει καταγράψει αρκετές πτήσεις στην Αγία Πετρούπολη και τη Μόσχα, αναφορές υπάρχουν μάλιστα ότι εθεάθη και στην Αφρική, όπου έχει μετατοπίσει η Wagner το ενδιαφέρον της.

Κατασκευάστηκε το 2007 και το 2019, όταν είχε άλλη καταχώριση, περιελήφθη σε κατάλογο κυρώσεων του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών.

Νωρίτερα, το 2018, οι υπάλληλοι του Πριγκόζιν είχαν κανονίσει την αγορά του αεροσκάφους από τον ιδιοκτήτη του, την Autolex Transport, η οποία φέρεται να είχε δώσει ουσιαστική βοήθεια προς τον επικεφαλής του Wagner.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο protothema.gr