Κεντάκι: Καρέ καρέ η διάσωση γυναίκας που είχε αλυσοδέσει στο πάτωμα ο φίλος της

457

Ο 36χρονος δράστης έκοψε τα μαλλιά του θύματός του με μια ματσέτα και απειλούσε να το σκοτώσει

Βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία του Λούιβιλ στο Κεντάκι καταγράφει τη διάσωση μιας γυναίκας την οποία είχε αλυσοδέσει στο πάτωμα ο άνδρας με τον οποίο διατηρούσε σχέση.

Σύμφωνα με το Law and Crime, η αστυνομία δέχτηκε πολλές κλήσεις το απόγευμα της 16ης Αυγούστου από γείτονες που ανέφεραν ότι άκουγαν μια γυναίκα να ουρλιάζει από ένα σπασμένο παράθυρο στον δεύτερο όροφο ενός σπιτιού. Όταν έφτασαν στη διεύθυνση που τους είχαν δώσει, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι όλες οι είσοδοι στον πρώτο όροφο της οικίας ήταν μπλοκαρισμένες.

Μετά από λίγη ώρα, ένας από αυτούς πήρε μια σκάλα και σκαρφάλωσε στον δεύτερο όροφο.

Όταν μπήκε στην κρεβατοκάμαρα με το σπασμένο παράθυρο, ο αστυνομικός βρέθηκε μπροστά στο σοκαριστικό θέαμα μιας αλυσοδεμένης γυναίκας που έκλαιγε γοερά.

Περασμένη γύρω από τον λαιμό του θύματος ήταν μια αλυσίδα με μεγάλο λουκέτο, που ήταν καρφωμένη στο πάτωμα του δωματίου. Ο αστυνομικός χρησιμοποίησε ένα τσεκούρι για να σπάσει την αλυσίδα και να ελευθερώσει τη γυναίκα, η οποία στη συνέχεια δέχτηκε τις πρώτες βοήθειες από τους τραυματιοφορείς που βρίσκονταν στο σημείο.

Δύο ημέρες μετά το περιστατικό, οι Αρχές συνέλαβαν τον 36χρονο Μόιζες Μέι, ο οποίος πλέον αντιμετωπίζει κατηγορίες απαγωγής, έκθεσης σε κίνδυνο και βιαιοπραγίας.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο 36χρονος άνδρας επιτέθηκε με βαναυσότητα στη γυναίκα ενώ καυγάδιζαν, την ακινητοποίησε και έκοψε μέρος από τα μαλλιά της με μια ματσέτα. Στη συνέχεια τη χτύπησε επανειλημμένα στο πρόσωπο, απειλώντας να τη σκοτώσει και τη διέταξε να βγάλει κάποια από τα ρούχα της, λέγοντάς της «απόψε θα πληρώσεις». Τελικά, αλυσόδεσε το θύμα του στο πάτωμα, πήρε το κινητό της και άφησε τη γυναίκα χτυπημένη και αβοήθητη στο σπίτι.

Το θύμα κατάφερε μερικές ώρες μετά να σπάσει το παράθυρο και να καλέσει σε βοήθεια.

Μετά τη σύλληψή του, ο 36χρονος – που δηλώνει αθώος για τις κατηγορίες που του αποδίδονται – αναμένεται να παρουσιαστεί στο δικαστήριο τη Δευτέρα.

https://www.protothema.gr/