Δάκρυσαν κι οι αστυνομικοί: Ασύλληπτη φρίκη με νεογέννητα μωρά, τα βρήκαν νεκρά στην τουαλέτα παιδικού σταθμού

685

Δύο νεογέννητα κοριτσάκια πέθαναν αφού βρέθηκαν στην τουαλέτα ενός κέντρου φροντίδας παιδιών το βράδυ της Πέμπτης στην πανεπιστημιούπολη Northwestern Medicine στο Streeterville.

Ασύλληπτη φρίκη με νεογέννητα μωρά

Σύμφωνα με την αστυνομία, λίγο πριν από τις 7 το απόγευμα, οι αστυνομικοί ανταποκρίθηκαν στην κλήση, όπου κάποιος είχε βρει δύο νεογέννητα κορίτσια σε ένα μπάνιο.

Advertisement

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες αναφορές της αστυνομίας, ένας επιστάτης κλήθηκε να καθαρίσει λίγο αίμα, όταν βρήκε τα δύο μωρά μέσα σε μια σακούλα σκουπιδιών.

Τα δίδυμα κοριτσάκια μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Lurie Children’s Hospital, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός τους. Η αιτία θανάτου δεν είχε προσδιοριστεί μέχρι το απόγευμα της Παρασκευής, καθώς απαιτείται περισσότερη μελέτη και έρευνα, σύμφωνα με το γραφείο του ιατροδικαστή της κομητείας Cook.

Advertisement

Τα βρήκαν νεκρά στην τουαλέτα παιδικού σταθμού

Το κέντρο ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι ένα μέλος του προσωπικού “αντιμετώπισε ένα ιατρικό επείγον περιστατικό που είχε ως αποτέλεσμα τον απρόβλεπτο τοκετό νεογέννητων δίδυμων μωρών”.

Το κέντρο φροντίδας παιδιών είναι μια εγκατάσταση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά από τους υπαλλήλους της Northwestern Medicine, αλλά η Northwestern τόνισε ότι η γυναίκα που γέννησε δεν ήταν υπάλληλος της Northwestern Medicine. Απασχολείται στον παιδικό σταθμό Bright Horizons, ο οποίος παρέχει συναισθηματική και ψυχική υποστήριξη στους υπαλλήλους του.

Εκπρόσωπος της Northwestern πρόσθεσε σε ξεχωριστή δήλωση ότι “κανένα παιδί του παιδικού σταθμού δεν εμπλέκεται ή επηρεάζεται από την κατάσταση. Κλήθηκε η Πυροσβεστική και η Αστυνομία του Σικάγο. Συνεργαζόμαστε με τις αρχές σχετικά με το περιστατικό και δεν είμαστε σε θέση να σχολιάσουμε περαιτέρω αυτή τη στιγμή”.

Εκπρόσωπος του Northwestern δήλωσε ότι δεν μπορεί να σχολιάσει περαιτέρω, λέγοντας ότι το νοσοκομείο συνεργάζεται με την αστυνομία της πόλης σχετικά με το περιστατικό.

Advertisement

Το κέντρο παιδικής μέριμνας δήλωσε ότι προσφέρει συναισθηματική και ψυχική υποστήριξη σε όλους τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους.

“Ζητάμε υποστήριξη και σεβασμό για όλους τους εμπλεκόμενους αυτή τη στιγμή, καθώς θρηνούμε μαζί και εργαζόμαστε για να υποστηρίξουμε ο ένας τον άλλον και οποιαδήποτε επακόλουθη έρευνα”, δήλωσε εκπρόσωπος σε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Οι ντετέκτιβ της περιοχής διεξάγουν έρευνα. Εκπρόσωπος του αστυνομικού τμήματος δεν διευκρίνισε αν πρόκειται για ποινική έρευνα και επιβεβαίωσε μόνο ότι ερευνάται ο θάνατος. Ενώ κανείς δεν είχε τεθεί υπό κράτηση.

https://www.enimerotiko.gr/