Δυστύχημα με τρενάκι του λούνα παρκ στη Στοκχόλμη – Ένας νεκρός και εννέα τραυματίες

371

Το τρενάκι εκτροχιάστηκε χωρίς να έχει γίνει γνωστή η αιτία και ένα βαγόνι έπεσε από μεγάλο ύψος – Το πάρκο εκκενώθηκε για να προχωρήσει η επιχείρηση διάσωσης

Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και τουλάχιστον εννέα τραυματίστηκαν σήμερα σε ένα δυστύχημα, με ένα τρενάκι του λουνα παρκ στο πάρκο αναψυχής Gruna Lund στην σουηδική πρωτεύουσα Στοκχόλμη, όπως ανακοίνωσαν η αστυνομία και η διεύθυνση της εγκατάστασης.

Δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες για τον λόγο που το τρενάκι εκτροχιάστηκε και ένα βαγόνι έπεσε από μεγάλο ύψος. Σύμφωνα με την ενημέρωση, 14 άτομα επέβαιναν στο τρενάκι τη στιγμή του δυστυχήματος, ενό από τους 9 τραυματίες, οι επτά μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο. Το πάρκο εκκενώθηκε ώστε να προχωρήσει η επιχείρηση διάσωσης. 

Μάρτυρας ανέφερε πως είδε δύο ανθρώπους να πέφτουν από το τρενάκι κι άλλος ένας να ακολουθεί, ωστόσο κατάφερε και πιάστηκε από ένα δοκάρι. 

Σύμφωνα με τις προδιαγραφές, το συγκεκριμένο τρενάκι (Jetline) που ξεκίνησε να λειτουργεί το 1988, μπορεί να αναπτύξει μέγιστη ταχύτητα 90 χιλιομέτρων την ώρα, η συνολική διαδρομή που καλύπτει είναι 800 μέτρα και το μέγιστο ύψος στο οποίο φτάνει είναι 30 μέτρα

https://www.protothema.gr/