Όλοι ψάχνουν τον Γουίλσον: Αγωνία για τον σκύλο διασώστη που βρήκε τα 4 παιδιά, χάθηκε και αυτός στη ζούγκλα

1324

Τα παιδιά που επιβίωσαν στη ζούγκλα του Αμαζονίου επί 40 μέρες βρίσκονται πλέον ασφαλή στο νοσοκομείο και συγκινούν με τις ζωγραφιές τους.

Τα τέσσερα γενναία αδελφάκια που σώθηκαν, αντίθετα με τη μητέρα τους που απεβίωσε, χάρη στην ψυχραιμία, την επινοητικότητα και τις γνώσεις της μεγαλύτερης αδελφής νοσηλεύονται σε στρατιωτικό νοσοκομείο της Μπογκοτά.

Από εκεί δεν ξεχνούν τον ήρωα διασώστη που τα εντόπισε: Ο γερμανικός ποιμενικός του στρατού της Κολομβίας, που είναι 6 ετών και ακούει στο όνομα Γουίλσον, έχει χαθεί στη ζούγκλα.

Η Λέσλι, 13 ετών, έφτιαξε μια αισιόδοξη ζωγραφία με γαλανό ουρανό, ήλιο και δέντρα και στο κάτω μέρος της τοποθέτησε τον Γουίλσον.

Στο νοσοκομείο γίνονται προσπάθειες να ανακτήσουν τα παιδιά τις δυνάμεις τους μετά από την περιπέτειά τους στη ζούγκλα. Τα κρεβάτια τους πλημμυρίζουν από λούτρινα ζωάκια και σετ ζωγραφικής για να κάνουν τις ώρες που θα περάσουν εκεί πιο ευχάριστες αλλά και για να τα βοηθήσουν να εκφράσουν τα συναισθήματά τους.

Μαζί με τη Λέσλι και τον Σολέινι, νοσηλεύονται ο 4χρονος Τιέν Νοριέλ και η μικρή Κριστίν, που είναι μόλις 1 έτους.

Ο Γουίλσον, το σκυλάκι που ζωγραφίζουν τα 4 παιδιά, χάθηκε μέσα στη ζούγκλα

Κολομβιανές ομάδες έρευνας και διάσωσης έχουν κινητοποιηθεί για να βρουν τον Γουίλσον, τον σκύλο διασώστη που εξαφανίσθηκε στη διάρκεια έρευνας στη ζούγκλα, αφού προηγουμένως είχε βρει αρκετά ίχνη που έδειχναν πως τα παιδιά που αναζητούνταν είχαν επιβιώσει.

Πολλοί Κολομβιανοί αναρτούν φωτογραφίες του Ουίλσον, ενός βελγικού ποιμενικού, για να υποστηρίξουν τις προσπάθειες έρευνας και διάσωσης, ενώ μέσα ενημέρωσης παρακολουθούν από κοντά τις εξελίξεις.

Το σώμα των μηχανικών των κολομβιανών ενόπλων δυνάμεων ανήρτησε στο Twitter φωτογραφία του Ουίλσον όταν ήταν κουτάβι. Στο μήνυμα που τη συνοδεύει αναφέρεται: “Ο Ουίλσον γεννήθηκε, ανατράφηκε και εκπαιδεύτηκε από εμάς. Η επιχείρηση δεν έχει τελειώσει: Οι στρατιώτες μας συνεχίζουν την έρευνα μέρα και νύχτα για να βρουν τον τετράποδο ήρωά μας”.

Η Κολομβία επιβεβαίωσε επισήμως την Παρασκευή πως τέσσερα παιδιά, των οποίων η τύχη αγνοούνταν από την 1η Μαΐου στη ζούγκλα του Αμαζονίου μετά τη συντριβή του αεροπλάνου στο οποίο επέβαιναν, βρέθηκαν ζωντανά έπειτα από 40 ημέρες.

enimerotiko.gr