Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήΔάκρυσε όλο το ίντερνετ: Γαμπρός σε αναπηρικό καροτσάκι ανεβαίνει στην πίστα &...

Δάκρυσε όλο το ίντερνετ: Γαμπρός σε αναπηρικό καροτσάκι ανεβαίνει στην πίστα & τους αφήνει όλους με το στόμα ανοιχτό

Γαμπρός σε αναπηρικό αμαξίδιο: Ένας γαμπρός με αναπηρία από σκλήρυνση κατά πλάκας εξέπληξε ευχάριστα τους φίλους και την οικογένειά του όταν, μετά από πέντε χρόνια κινούμενος με αναπηρικό αμαξίδιο, σηκώθηκε όρθιος και χόρεψε για πρώτη φορά με τη νύφη του.

Ο Barry MacDowell, 49 ετών και πατέρας τριών παιδιών, είχε αποφασίσει να κάνει κάτι ιδιαίτερο για την 36χρονη αρραβωνιαστικιά του Emma. Ο Barry διαγνώστηκε με σκλήρυνση κατά πλάκας το 2015 κάτι που τελικά τον ανάγκασε από το 2018 να χρησιμοποιεί αναπηρικό αμαξίδιο. Αν και στην αρχή μπορούσε να περπατήσει όταν γνώρισε την Emma, η οποία επίσης πάσχει από σκλήρυνση κατά πλάκας, τώρα εξαρτάται πλήρως από το αναπηρικό του καροτσάκι.

Γαμπρός σε αναπηρικό αμαξίδιο: Φυσιοθεραπείες για να στέκεται όρθιος

Ο Barry ζήτησε το χέρι της Emma το 2021, τέσσερα χρόνια μετά την πρώτη τους γνωριμία σε μια ομάδα υποστήριξης, και αμέσως ξεκίνησαν τις προετοιμασίες για τον γάμο τους. Ο Barry αποφάσισε ότι ήθελε να κάνει τη μέρα ακόμα πιο ξεχωριστή και αφιέρωσε έναν χρόνο σε φυσιοθεραπείες για να μάθει να στέκεται όρθιος, ώστε να μπορεί να χορέψει σωστά κατά τη διάρκεια του γάμου τους.

Έτσι, απευθύνθηκε σε έναν οργανισμό που εξειδικεύεται στη νευρο-φυσιοθεραπεία και την αποκατάσταση, προκειμένου να λάβει βοήθεια για να επιτύχει τον σκοπό του. «Ήταν απλά καταπληκτικό. Τους είπα για τον πρώτο χορό του γάμου και μου είπαν: “Ναι, θα σε βοηθήσουμε να το κάνεις αυτό“», ανέφερε.

Ο αποφασισμένος άνδρας παρακολούθησε αμέτρητες συνεδρίες με φυσιοθεραπευτές, οι οποίες περιλάμβαναν ασκήσεις περπατήματος σε παράλληλες μπάρες και σε διάδρομο μηδενικής βαρύτητας. Παρά την αργή πρόοδο, παρατηρούσε σταθερή βελτίωση.

Ωστόσο, τα πλάνα του ζευγαριού για το γάμο διακόπηκαν όταν ο πατέρας της Emma απεβίωσε λίγο καιρό μετά τον αρραβώνα τους, όπως αναφέρεται στο nypost.com. «Ο θάνατός του έβαλε τα πράγματα σε μια νέα προοπτική – για λίγο καιρό, δεν έβλεπα το νόημα του γάμου, επειδή ο πατέρας μου δεν θα ήταν εκεί», τόνισε η Emma. «Αλλά όταν ο Barry πρότεινε να κάνουμε έναν ήσυχο γάμο, συνειδητοποίησα ότι τελικά ήθελα να τον μοιραστώ με πολλούς ανθρώπους».

Έκανε τα πάντα για ένα χορό με την αγαπημένη του :

Ωστόσο, στις αρχές του 2022, αναγκάστηκαν να αναβάλουν τις προετοιμασίες τους για τη μεγάλη ημέρα. Ο μελλοντικός γαμπρός όμως είχε ένα άλλο όνειρο που ήθελε να πραγματοποιήσει. Το όνειρο αυτό φυσικά ήταν ο χορός με την Emma.

Προσπάθησαν να τον βοηθήσουν να χρησιμοποιεί κάθετους βραχίονες για τα πόδια, αλλά αυτοί προκαλούσαν έντονο πόνο σε αυτόν. Έτσι, αποφάσισαν ότι ο Dave και ο Jude από το Move4ward θα τον στηρίξουν κατά τη διάρκεια του χορού. Όταν έφτασε η μεγάλη ημέρα, ο Dave και ο Jude ντύθηκαν στα μαύρα και πήγαν στον χορό χωρίς να γνωρίζει κανείς από τους καλεσμένους τους τι επρόκειτο να συμβεί.

Όταν ξεκίνησε το τραγούδι για τον πρώτο τους χορό, το “Thinking Out Loud” του Ed Sheeran, ο MacDowell στάθηκε όρθιος, συγκλονίζοντας του καλεσμένους του γάμου. Κράτησε τη στάση αυτή για ολόκληρο 1 λεπτό και 30 δευτερόλεπτα κατά τη διάρκεια του χορού. Αυτό πρόκειται για το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα που έχει καταφέρει να μείνει όρθιος εδώ και χρόνια.

Δείτε το συγκινητικό βίντεο του χορού :

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ