Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήΡόδος: Ποιος ήταν ο 26χρονος Βρετανός τουρίστας που χτυπήθηκε από κεραυνό κάνοντας SUP

Ρόδος: Ποιος ήταν ο 26χρονος Βρετανός τουρίστας που χτυπήθηκε από κεραυνό κάνοντας SUP

Λάτρευε το εξοχικό της οικογένειάς του στη Ρόδο – «Το πρόσωπό του είχε γίνει μωβ» λέει ο 47χρονος Βραζιλιάνος που τον πλησίασε για να τον βγάλει έξω

Συντετριμμένη είναι η οικογένεια του 26χρονου Βρετανού τουρίστα Σκοτ Άαρον Σέντον ο οποίος κεραυνοβολήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας (29/5) ενώ έκανε paddleboarding στη Ρόδο.

Οι δικοί του άνθρωποι δεν μπορούν να πιστέψουν αυτό που έχει συμβεί. Τον περιγράφουν, σύμφωνα με τη Daily Mail, ως έναν «υπέροχο τύπο» που ήταν «πολύ δημοφιλής».

Λάτρευε το εξοχικό της οικογένειάς του στη Ρόδο

Ο 26χρονος ήταν δεινός αθλητής, που μιλούσε ελληνικά. Ήταν επίσης, τακτικός επισκέπτης καθώς λάτρευε το οικογενειακό εξοχικό σπίτι στη Ρόδο. Είχε σπουδάσει πολιτικός μηχανικός και εργαζόταν στο εμπόριο οικοδομών.

Ένας φίλος της οικογένειάς του δήλωσε στη Daily Mail για τον πατέρα του 26χρονου Σκοτ, τον Στηβ: «Μίλησα με τον πατέρα του και μου είπε ότι ο Σκοτ έπαθε ηλεκτροπληξία. Είπε ότι είναι συντετριμμένος αλλά δεν μπορούσε να πει περισσότερα».

Πρόσθεσε: «Η αδελφή του πέταξε εκεί χθες το βράδυ για να είναι με την υπόλοιπη οικογένεια. Ο Σκοτ ήταν υπέροχος τύπος και πολύ δημοφιλής. Πήγαινε στην Ελλάδα με την οικογένειά του και μιλούσε ελληνικά. Του άρεσε πολύ εκεί».

«Το πρόσωπό του είχε γίνει μωβ» λέει ο 47χρονος Βραζιλιάνος που πήγε για να τον βγάλει έξω

Ο Βραζιλιάνος Wander Machado, 47 ετών, δήλωσε στη «Ροδιακή»: «Κολύμπησα για να τον βγάλω έξω. Αλλά μόλις έφτασα στο σημείο, είδα το σώμα του σκυμμένο και μπρούμυτα πάνω στη σανίδα. Το πρόσωπό του είχε γίνει μωβ. Αμέσως κατάλαβα ότι κάθε δευτερόλεπτο ήταν κρίσιμο και άρχισα να τον τραβάω προς την ακτή. Πέθανε επί τόπου παρά τις προσπάθειες της κοπέλας του, που κατοικεί στη Βραζιλία και των ελληνικών υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης να τον σώσουν».

Και πρόσθεσε: «Ανησύχησα ότι το ίδιο θα συνέβαινε και σε μένα, καθώς έβρεχε ακόμα, αλλά δεν σταμάτησα. Οι διασώστες έφτασαν λίγο αργότερα και έκαναν όλες τις διαδικασίες ανάνηψης για να τον κρατήσουν στη ζωή. Δυστυχώς, έμαθα λίγο αργότερα ότι δεν τα κατάφερε».

Το χρονικό

Ο νεαρός τουρίστας ήταν μέσα στο νερό την ώρα που έβρεχε και παρά τις εκκλήσεις των υπολοίπων τουριστών να βγει έξω, αυτός παρέμενε μέσα στη θάλασσα.

Η φίλη του και άλλοι παραθεριστές φέρεται να άρχισαν να καλούν σε βοήθεια αφού τον χτύπησε κεραυνός. Στη συνέχεια, όσοι βρίσκονταν στην παραλία, τον τράβηξαν από το νερό και ήταν «ακόμα ζωντανός», σύμφωνα με τους μάρτυρες.

Μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Αρχαγγέλου. Όμως, δεν άντεξε και εξέπνευσε.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε το Κεντρικό Λιμεναρχείο της Ρόδου, αξιωματικοί του οποίου διενεργούν σχετική έρευνα για το τραγικό αυτό περιστατικό.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ