Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήΣυγκίνησε τον πλανήτη: 11χρονος στην Αφρική χορεύει μπαλέτο ξυπόλυτος στη βροχή &...

Συγκίνησε τον πλανήτη: 11χρονος στην Αφρική χορεύει μπαλέτο ξυπόλυτος στη βροχή & κερδίζει υποτροφία στη Νέα Υόρκη

Το βίντεο με τις χαριτωμένες πιρουέτες του Anthony Mmesoma Madu υπό καταρρακτώδη βροχή σάρωσε το Διαδίκτυο. Το 11χρονο αγόρι με τον πανέμορφο χορό του έγινε viral και κέρδισε μια υποτροφία προκειμένου να σπουδάσει μπαλέτο στο American Ballet Theater, στη Νέα Υόρκη.

Ένα βίντεο με τον Anthony Mmesoma Madu να χορεύει ξυπόλητος έξω στη βροχή και έτυχε απεριόριστων επαίνων και σχολιασμών στο διαδίκτυο.

Αφού είδε το κλιπ, το Αμερικανικό Θέατρο Μπαλέτου προσέφερε στον νεαρό χορευτή υποτροφία και κανόνισε πρόσβαση στο διαδίκτυο για εικονική εκπαίδευση το καλοκαίρι, αναφέρει η Washington Post.

Ο Άντονι θα προπονηθεί επίσης στις Ηνωμένες Πολιτείες το επόμενο έτος με υποτροφία από το Ballet Beyond Borders (Μπαλέτο Πέρα από τα Σύνορα).

Ο ταλαντούχος χορευτής είναι ένας από τον μικρό αριθμό μαθητών που φοιτούν στην Ακαδημία Χορού Leap of Dance στο Λάγος, μια σχολή χορού που ιδρύθηκε από τον Daniel Ajala Owoseni το 2017.

Από τότε που το βίντεο έκανε θραύση στο διαδίκτυο, υπήρξε μια αύξηση των δωρεών προς τη σχολή, την οποία ο Owoseni λειτουργεί δωρεάν. Μιλώντας στο BBC News τον περασμένο μήνα, ο Anthony μοιράστηκε τις ελπίδες του να αμφισβητήσει τα στερεότυπα που περιβάλλουν τους άνδρες χορευτές μπαλέτου.

Ένα τόσο λαμπρό μέλλον μπροστά σε έναν απίστευτα ταλαντούχο νεαρό χορευτή…

«Όταν οι φίλοι μου με βλέπουν να χορεύω σκέφτονται: “Τι κάνει αυτό το αγόρι;Χορεύει κάποιον ξένο χορό;” Τώρα που κέρδισα ένα σπουδαίο βραβείο για να πάω στις ΗΠΑ και θα ταξιδέψω έως εκεί με αεροπλάνο, ήταν το μπαλέτο που τα έκανε όλα αυτά για μένα» λέει ο μικρός Μαντού στο πρακτορείο Reuters.

Ο Άντονι ξεκίνησε το μπαλέτο στην ακαδημία χορού Leap of Dance Academy στο Λάγος της Νιγηρίας, που διδάσκει δωρεάν χορό σε μικρά παιδιά. Και ήταν έξω από αυτή τη σχολή που γυρίστηκε το βιντεάκι που άλλαξε τη ζωή του νεαρού αγοριού.

«Όταν χορεύω, νιώθω στην κορυφή του κόσμου» εξομολογείται ο μικρός Μαντού.

Δείτε τα βίντεο με τον 11χρονο

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ