Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήΓιατρός αποκεφάλισε έμβρυο σε καισαρική - Τι καταγγέλλει η οικογένεια

Γιατρός αποκεφάλισε έμβρυο σε καισαρική – Τι καταγγέλλει η οικογένεια

Ένα τρομακτικό περιστατικό συνέβη στη Βραζιλία, καθώς όπως ισχυρίζεται μία μητέρα έγιναν τραγικά λάθη κατά τη διάρκεια επείγουσας καισαρικής τομής, αφού όπως υποστηρίζει το νεογέννητο της αποκεφαλίστηκε από έναν γιατρό και στη συνέχεια προσπάθησαν να ράψουν τον λαιμό του κοριτσιού.

Η 34χρονη Ρανιέλι Σάντος και ο σύζυγός της, Βίκτορ ντα Σίλβα υποστήριξαν ότι η καρδιά του μωρού τους χτυπούσε προτού ο γιατρός ο όνομα του οποίου δεν έχει γίνει γνωστό, κάνει το τραγικό λάθος κατά τη διάρκεια της καισαρικής τομής την 1η Μαΐου.

«Μου φέρθηκαν σαν ζώο», είπε η γυναίκα στο βραζιλιάνικο ειδησεογραφικό πρακτορείο R7.

Μάλιστα το περιστατικό έγινε πρωτοσέλιδο σε μέσα ενημέρωσης στη Βραζιλία.

Το νεογέννητο είχε ράμματα και πολλά σημάδια στο λαιμό του

Όπως κατήγγειλαν οι γιατροί προσπάθησαν να σταματήσουν τη μητέρα της Σάντος να αφαιρέσει το κάλυμμα από το μικροσκοπικό σώμα της «Εμανουέλι» προτού ανακάλυψη ότι το νεογέννητο είχε ράμματα και πολλά σημάδια στο λαιμό του.

«Η μητέρα μου είδε όλη τη διαδικασία. Άνοιξε το φορμάκι, αλλά προσπάθησαν να εμποδίσουν να το κάνει, τότε είδαμε ότι ο λαιμός της ήταν ραμμένος, γεμάτος σημάδια».

Η Σάντος σύμφωνα με τη Daily Mail που ήταν επτά μηνών έγκυος, διακομίστηκε στις 24 Απριλίου στο Νοσοκομείο das Clinicas da UFMG στη συνοικία Σάντα Εφγκένια του Μπέλο Οριζόντε λόγω υψηλής αρτηριακής πίεσης και μία εβδομάδα αργότερα προγραμματίστηκε ο τοκετός.

«Η καρδιά της χτυπούσε»

Ο πατέρας θυμήθηκε πως είδε την κόρη του την «Εμανουέλι», να ανοιγοκλείνει τα μάτια της λίγες στιγμές πριν αποκεφαλιστεί από τον γιατρό.

«Την ώρα που την τράβηξαν έξω, ανοιγόκλεισε τα μάτια, κινούνταν», είπε αρχικά. «Η μικρή της καρδιά χτυπούσε πριν φύγει», προσέθεσε.

Σύμφωνα με τον Ντα Σίλβα οι γιατροί τραβούσαν το κεφάλι του νεογέννητου και είπαν στη Σάντος να σπρώξει, ωστόσο όπως είπε «δεν είχε άλλη δύναμη». «Την τελευταία στιγμή που το έκαναν, ένα σωρό άνθρωποι ήρθαν από πάνω της, με κράτησαν. Της έκαναν γενική αναισθησία, λιποθύμησε, το παιδί έφυγε (πέθανε)».

Όπως καταγγέλλει η οικογένεια ο γιατρός σκαρφάλωσε το σώμα της Σάντος πριν «κόψει το κεφάλι του παιδιού». «Ο γιατρός έβαλε πίεση στην κοιλιά της και προσπάθησε να αφαιρέσει το κεφάλι του μωρού γρήγορα και τελικά το αποκεφάλισε», είπε σύμφωνα με τη New York Post ο συντετριμμένος πατέρας στην αστυνομία.

Η μητέρα που έχει και μία κόρη εννέα ετών αποκάλυψε κινδύνευε ήδη λόγω μιας δυσπλασίας του πνεύμονα που προκλήθηκε από κύστες που ανακαλύφθηκαν κατά τη διάρκεια μιας εξέτασης.

«Είμαι συντετριμμένη. Κάθε μέρα κλαίω. Δεν μπορώ να κοιμηθώ», είπε η τραγική μητέρα. «Αναζητώ κάθε μέρα την κόρη μου. Ήξερα ότι είχε μικρή πιθανότητα να ζήσει αλλά την ήθελα», προσέθεσε.

Η απάντηση του νοσοκομείου

Το ζευγάρι επιβεβαίωσε πως το νοσοκομείο απολογήθηκε για το λάθος του και προσφέρθηκε να καλύψει τα έξοδα της κηδείας, αλλά ένας υπάλληλος τους είπε ότι αυτό θα συνέβαινε μόνο εφόσον υπέγραφαν ένα έγγραφο που θα ανέφερε ότι «αυτοψία έχει γίνει» και ότι δεν θα προχωρήσουν σε περαιτέρω ανάλυση.

Το νοσοκομείο επίσης προσφέρθηκε να παρέχει την ιατροδικαστική έκθεση, ωστόσο η οικογένεια επέλεξε να πάει στην αστυνομία.

Ο δικηγόρος της οικογένειας, Τζένιφερ Βαλέντε δήλωσε πως ελπίζει η αστυνομική έρευνα να δείξει ότι γιατρός έκανε πολλά λάθη κατά τη διάρκεια του τοκετού.

«Η Σάντος είπε ότι πονούσε πολύ. Ο γιατρός, απελπισμένος, της είπε «μπορώ να σε κόψω; Πήρε το όργανο και την έκοψε και από τις δύο πλευρές, χωρίς αναισθησία, χωρίς τίποτα. Έχει περισσότερα από 60 ράμματα».

Το νοσοκομείο εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία ερευνά το τι συνέβη.

«Το Νοσοκομείο das Clínicas (HC) da UFMG, το οποίο διαχειρίζεται η Empresa Brasileira de Serviços Hospitalares (EBSERH), λυπάται βαθύτατα για το γεγονός και συμπάσχει με την οικογένεια αυτή τη στιγμή του πένθους. Το HC και η EBSERH καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την ανάλυση της υπόθεσης και την υποστήριξη της οικογένειας».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ