Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήΗΠΑ: Κατάρρευση κτηρίου στο Μανχάταν - Τουλάχιστον ένας νεκρός

ΗΠΑ: Κατάρρευση κτηρίου στο Μανχάταν – Τουλάχιστον ένας νεκρός

Οι αρχές χρησιμοποιούν UAVs και ρομποτικό «σκυλί» για τον εντοπισμό εγκλωβισμένων – Τα αίτια της κατάρρευσης παραμένουν αδιευκρίνιστα

Τρίτη όταν κατέρρευσε μεγάλο μέρος κτηρίου στάθμευσης αυτοκινήτων στο νότιο Μανχάταν, στη Νέα Υόρκη, ανακοίνωσαν οι αρχές της μητρόπολης.

«Υπήρχαν έξι εργαζόμενοι στο κτίριο τη στιγμή της κατάρρευσής του. Οι τέσσερις από αυτούς εισήχθησαν σε νοσοκομείο και βρίσκονται σε σταθερή κατάσταση. Ένας άνθρωπος είναι νεκρός κι ένας άνθρωπος αρνήθηκε να δεχτεί περίθαλψη», είπε ο Τζον Εσπόζιτο, αξιωματικός της πυροσβεστικής της Νέας Υόρκης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Πρόκειται για ιδιωτικό χώρο στάθμευσης οχημάτων, που βρίσκεται επί της οδού Αν.

Δείτε βίντεο από το σημείο

Εικόνες που κυκλοφορούν σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν αυτοκίνητα κάποια από τα οποία έχουν σωριαστεί το ένα πάνω στο άλλο ή έχουν αναποδογυρίσει και καπνό να αναδίδεται από το κτήριο που κατέρρευσε.

Η δομή είναι «ασταθής», τόνισε ο δήμαρχος Νέας Υόρκης, ο Έρικ Άνταμς, διευκρινίζοντας πως η επιχείρηση για να εξακριβωθεί αν υπάρχουν κι άλλοι παγιδευμένοι στα συντρίμμια παραμένει σε εξέλιξη.

Η κατάρρευση σημειώθηκε γύρω στις 16:00 (τοπική ώρα, 23:00 ώρα Ελλάδος) και τα αίτια παραμένουν αδιευκρίνιστα.

Το πάρκινγκ κατέρρευσε «ως το υπόγειο», είπε αξιωματούχος του δήμου.

Οι αρχές χρησιμοποιούν UAVs και ρομποτικό «σκυλί» για να αποφύγουν την ανάπτυξη μελών σωστικών συνεργείων μέσα στο κτήριο, καθώς το τμήμα του που παραμένει όρθιο υπάρχει ακόμη κίνδυνος να υποχωρήσει.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ