Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήMasterChef: Το πιάτο δεν πήγε καλά στον ισπανικό διαγωνισμό - 44 άτομα...

MasterChef: Το πιάτο δεν πήγε καλά στον ισπανικό διαγωνισμό – 44 άτομα έπαθαν τροφική δηλητήριαση

Το περιστατικό έγινε γνωστό μέσα από το Twitter – Το μενού περιείχε λαβράκι, μύδια και… ιαπωνικό cheesecake με φύκια

Ο παραγωγός του «MasterChef» στην Ισπανία απολογήθηκε στους διαγωνιζόμενους, για την τροφική δηλητηρίαση που έπαθαν 44 άτομα, αφού δοκίμασαν τα πιάτα που τους σέρβιραν.

Οι παίκτες του μαγειρικού διαγωνισμού ετοίμασαν ένα μενού για τους 120 εργαζόμενους του διάσημου ενυδρείου Oceanogràfic στη Βαλένθια, με αφορμή την 20ό χρόνο λειτουργίας του.

Υπό την καθοδήγηση της δημοφιλούς Ισπανίδας σεφ, Rakel Cernicharo, οι διαγωνιζόμενοι ετοίμασαν πιάτα με θαλασσινά, όπως λαβράκι και μύδια, ενώ για επιδόρπιο κλήθηκαν να φτιάξουν ένα ιαπωνικό cheesecake με φύκια.

Ωστόσο, τα πράγματα δεν πήγαν όπως τα περίμεναν. Πιθανότατα, οι διαγωνιζόμενοι είτε δεν είχαν ψήσει σωστά τα υλικά, είτε τα θαλασσινά που χρησιμοποίησαν δεν ήταν φρέσκα.

Ως αποτέλεσμα λοιπόν, 44 από τους ανθρώπους που δοκίμασαν τα πιάτα έπαθαν τροφική δηλητηρίαση. Σύμφωνα με δημοσίευμα της El Pais, τα συμπτώματα που εμφάνισαν ήταν εμετοί και γαστρεντερικά προβλήματα.

Ένας από αυτούς μάλιστα, περιέγραψε τη δυσάρεστη εμπειρία στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter. Σε ανάρτησή του έγραψε: «Ευχαριστώ MasterChef για τη χειρότερη γαστρονομική εμπειρία που είχα ποτέ στη ζωή μου».

Μία άλλη γυναίκα, αποκάλυψε πως έχασε 5 κιλά, λόγω της γαστρεντερίτιδας, ενώ τόνισε πως χρειάστηκε ενέσεις με Primperan για να μπορέσει να συνέλθει.

Ο παραγωγός του προγράμματος, Shine Iberia εξέφρασε τη λύπη του για το ατυχές συμβάν και υποστήριξε πως είναι το πρώτο τέτοιο περιστατικό εδώ και 11 χρόνια, που προβάλλεται ο μαγειρικός διαγωνισμός.

«Πρόκειται για μια απολύτως εξαιρετική περίπτωση σε αυτά τα 11 χρόνια MasterChef στην Ισπανία, ένα πρόγραμμα, στο οποίο αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα η εγγύηση της διατροφικής φροντίδας των ατόμων που εμπλέκονται», ανέφερε.

Το υπουργείο Υγείας της Ισπανίας έχει ξεκινήσει έρευνες γύρω από τα αίτια της μαζικής τροφικής δηλητηρίασης. Το περιστατικό έλαβε χώρα τον Ιανουάριο, όμως προβλήθηκε στην ισπανική τηλεόραση χθες. 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ