Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήΟ Σίλβιο Μπερλουσκόνι διαγνώσθηκε με λευχαιμία

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι διαγνώσθηκε με λευχαιμία

Ο Καβαλιέρε βρίσκεται σε μηχανική υποστήριξη από χθες σε νοσοκομείο του Μιλάνου

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, που έχει διατελέσει τέσσερις φορές πρωθυπουργός της Ιταλίας, διαγνώσθηκε με λευχαιμία, δήλωσε σήμερα πηγή που έχει γνώση της υπόθεσης.

Η πηγή αυτή επιβεβαίωσε πληροφορίες της ιταλικής εφημερίδας Corriere della Sera. Ο 86χρονος Μπερλουσκόνι νοσηλεύεται από χθες, Τετάρτη, στη μονάδα εντατικής θεραπείας της καρδιολογικής κλινικής του νοσοκομείου San Raffaele στο Μιλάνο, αφού παρουσίασε αναπνευστικά προβλήματα.

Η εφημερίδα «Il Corriere de la Sera», ανέφερε, χθες, ότι ο Μπερλουσκόνι υποφέρει από πνευμονικά και καρδιαγγειακά προβλήματα, σημειώνοντας πως ο 86χρονος επιχειρηματίας και πολιτικός πήγε στην κλινική αφού παρουσίασε αναπνευστικές δυσκολίες.

Αυτή τη στιγμή η κατάστασή του είναι σταθερή και είναι συνδεδεμένος σε αναπνευστήρα, ενώ λαμβάνει θεραπεία με αντιβιοτικά. Ωστόσο, άλλα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, όπως η La Repubblica, αναφέρουν την πνευμονία ως αιτία εισαγωγής.

Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Αντόνιο Ταγιάνι, αποκάλυψε ότι ο Μπερλουσκόνι έχει τις αισθήσεις του και μιλάει. Διαβεβαίωσε επίσης ότι ο λόγος εισαγωγής είναι «μια κακώς θεραπευμένη λοίμωξη» .

Ο Πάολο Μπαρέλι, εκπρόσωπος της κοινοβουλευτικής ομάδας Forza Italia στην Βουλή των Αντιπροσώπων, επιβεβαίωσε αυτές τις πληροφορίες και σημείωσε ότι επικοινώνησε με την οικογένεια του 86χρονου πολιτικού, που βρίσκεται μαζί του στην κλινική.

Στο νοσοκομείο, μεταξύ των άλλων, βρίσκονται η μεγαλύτερη κόρη του Μπερλουσκόνι, Μαρίνα, ο αδελφός του Πάολο Μπερλουσκόνι και η σύντροφός του Ιταλού πρώην πρωθυπουργού, Μάρτα Φασίνα.

«Ο Σίλβιο είναι βράχος, η κατάστασή του είναι σταθερή. Θα τα καταφέρει και αυτή την φορά», δήλωσε ο αδελφός του, Πάολο Μπερλουσκόνι.

Ανησυχία στην Ιταλία

Τα προβλήματα υγείας του Σίλβιο Μπερλουσκόνι προκάλεσαν ανησυχία στην πολιτική τάξη της Ιταλίας. Αρκετοί γερουσιαστές και βουλευτές του κόμματός του πήγαν στο νοσοκομείο για να τον επισκεφτούν. Επιπλέον, τόσο σύμμαχοι όσο και αντίπαλοι έστειλαν μηνύματα συμπαράστασης για να του ευχηθούν ταχεία ανάρρωση.

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι ευχήθηκε στον Μπερλουσκόνι να ξεπεράσει γρήγορα και αυτή την περιπέτεια της υγείας του και έγραψε στο Twitter “Forza Silvio” (κουράγιο, Σίλβιο).

«Έλα Σίλβιο, η Ιταλία σε περιμένει!», η ευχή που δημοσίευσε στο Twitter ο γραμματέας της Λέγκας, αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Υποδομών Ματέο Σαλβίνι με μια φωτογραφία που τον εικονίζει μαζί με τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Τα σοβαρά προβλήματα υγείας του Μπερκλουσκόνι

Ήταν Μάιος του 1997 όταν ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση για καρκίνο του προστάτη στο νοσοκομείο San Raffaele, το οποίο ο ίδιος βοήθησε να κατασκευαστεί, στα περίχωρα του Μιλάνου.

Ακολούθησαν πολλές νοσηλείες και επεμβάσεις. Το 2006 στην Αμβέρσα υποβλήθηκε σε επέμβαση στον μηνίσκο. Στα τέλη Νοεμβρίου του ίδιου έτους, νοσηλεύτηκε ύστερα από αδιαθεσία που αισθάνθηκε στο Μοντεκατίνι Τέρμε και τον επόμενο μήνα στο Κλίβελαντ του Οχάιο, όπου του εμφυτεύτηκε βηματοδότης.

Νοσηλεύτηκε στο San Raffaele και πάλι στις 13 Δεκεμβρίου του 2009, αφότου χτυπήθηκε στο πρόσωπο από αγαλματίδιο μετά την επίθεση από τον Μάσιμο Ταρτάγλια στη διάρκεια διαδήλωσης. Τα προβλήματα από την επίθεση συνεχίστηκαν καθώς ο Μπερλουσκόνι χρειάστηκε να υποβληθεί και σε άλλες επεμβάσεις, συμπεριλαμβανομένης και μίας στο σαγόνι, το 2011.

Το 2010, έκανε μια επέμβαση για τενοντίτιδα στο αριστερό του χέρι, ενώ το 2013 υποβλήθηκε σε επέμβαση οφθαλμολογικής φύσεως και το 2014 παρουσιάστηκε μια φλεγμονή στο γόνατό του. Τον Δεκέμβριο του 2015, ο Μπερλουσκόνι χρειάστηκε να αντικαταστήσει τον βηματοδότη του, ενώ το 2016, ο πρώην πρωθυπουργός υποβλήθηκε σε επέμβαση καταρράκτη και στη συνέχεια σε επέμβαση αντικατάστασης αορτικής βαλβίδας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ