Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήΗΠΑ: Επιβάτης μαχαίρωσε αεροσυνοδό και επιχείρησε να ανοίξει την έξοδο κινδύνου -...

ΗΠΑ: Επιβάτης μαχαίρωσε αεροσυνοδό και επιχείρησε να ανοίξει την έξοδο κινδύνου – Βίντεο

Αντιμέτωπος με ποινή φυλάκισης ο επιβάτης της πτήσης της United Airlines από το Λος Άντζελες στη Βοστώνη

Αδιανόητο σκηνικό καταγράφηκε εν ώρα πτήσης, όταν επιβάτης σε κατάσταση αμόκ μαχαίρωσε αεροσυνοδό και επιχείρησε να ανοίξει την είσοδο κινδύνου. Τον τρόμο έζησαν οι επιβάτες πτήσης της United Airlines από το Λος Άντζελες στη Βοστώνη.

Ο επιβάτης ακινητοποιήθηκε από συνεπιβάτες του, που όρμησαν κατά πάνω του, και κατόπιν συνελήφθη, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ.

Πρόκειται για τον 33χρονο Φρανσίσκο Σεβέρο Τόρες που διακρίνεται σε βίντεο να επιτίθεται με σπασμένο κουτάλι σε μία αεροσυνοδό κατά τη διάρκεια της πτήσης. Σύμφωνα με πληροφορίες της κατάφερε τρία πλήγματα στον λαιμό.

Ο Τόρες είπε ότι είχε πάει προηγουμένως στην τουαλέτα κι έσπασε στη μέση ένα κουτάλι, για να το χρησιμοποιήσει ως όπλο. Όταν βγήκε, απασφάλισε την έξοδο κινδύνου σκοπεύοντας να πηδήξει από το αεροπλάνο. Μια αεροσυνοδός επιθεώρησε την πόρτα και διαπίστωσε ότι το χερούλι κλειδώματος είχε μετακινηθεί από την κλειδωμένη θέση. Στη συνέχεια, η αεροσυνοδός ασφάλισε την πόρτα και ανέφερε το περιστατικό στον κυβερνήτη και το πλήρωμα πτήσης.

Η αεροσυνοδός ειδοποίησε τον πιλότο ότι ο Τόρες αποτελούσε απειλή και τον προέτρεψε να προσγειωθεί το συντομότερο δυνατό. Τότε ο Τόρες σηκώθηκε από τη θέση του και πλησίασε την πόρτα.

Στη συνέχεια, χτύπησε την αεροσυνοδό που στέκονταν στο διάδρομο κοντά στην πόρτα με το σπασμένο μεταλλικό κουτάλι. 

Ο δράστης θα εμφανιστεί ενώπιον δικαστή την Πέμπτη, και αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο να του επιβληθεί πρόστιμο 250.000 δολαρίων και ποινή πενταετούς φυλάκισης με αναστολή έως και ισόβια κάθειρξη.

Η United Airlines δεν ανακοίνωσε άλλους τραυματισμούς στην πτήση. 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ