Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήΣεισμός στην Τουρκία: Πέθανε εν ώρα καθήκοντος ο Proteo, σκύλος διασώστης που...

Σεισμός στην Τουρκία: Πέθανε εν ώρα καθήκοντος ο Proteo, σκύλος διασώστης που έφτασε από το Μεξικό

Πέθανε εν ώρα καθήκοντος ο Proteo, ένας από τους σκύλους διασώστες του μεξικανικού στρατού που βρισκόταν στην Τουρκία σε επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας της χώρας.

Σύμφωνα με κάποιες ανεπίσημες πηγές φαίνεται ότι ο σκύλος παρασύρθηκε από μια κατολίσθηση ενώ αναζητούσε ανθρώπους στα συντρίμμια στο Αϊνταμάν της Τουρκίας, ενώ υπάρχουν και αναφορές πως «έφυγε» από εξάντληση. Για την ώρα δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση για τα αίτια θανάτου του.  

Ο θάνατος του σκύλου διασώστη έφερε θλίψη στη χώρας. «Τα μέλη του Μεξικανικού Στρατού και της Πολεμικής Αεροπορίας εκφράζουν τη λύπη τους για την απώλεια του σπουδαίου συντρόφου μας, του σκύλου Proteo» αναφέρουν σε ανακοίνωση.

«Εκπλήρωσες την αποστολή σου ως μέλος της μεξικανικής αντιπροσωπείας στην έρευνα και διάσωση των αδελφών μας στην Τουρκία. Σε ευχαριστούμε για το ηρωικό σου έργο!», προστίθεται.

Από την πλευρά του, και ο υπουργός Εξωτερικών, Μαρσέλο Εμπράρντ, εξέφρασε επίσης θλίψη για την απώλεια του Proteo και τον ευχαρίστησε για το έργο του.

«Λυπάμαι για τον θάνατο του Proteo. Ανέβασε ψηλά το όνομα του Μεξικού και του λαού μας» σε μήνυμά του στο Twitter.

Τα σκυλιά διάσωσης έχουν κερδίσει την αγάπη των Μεξικανών από τον σεισμό της 19ης Σεπτεμβρίου 2017, μεταξύ των οποίων ξεχώρισε η Frida, ένα λαμπραντόρ που συμμετείχε σε πολλές αποστολές διάσωσης και βρήκε 55 ανθρώπους, 12 από αυτούς ζωντανούς

Και το Twitter έχει γεμίσει μηνύματα αγάπης για τον τετράποδο φίλο και διασώστη. 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ