Σεισμός στην Τουρκία: Διασώστες βγαίνουν έντρομοι από κτήριο μετά από μετασεισμό

130

Οι Αμερικανοί και Γάλλοι διασώστες αναζητούσαν τρεις εγκλωβισμένους σε συντρίμμια κτηρίου

Τις δύσκολες καταστάσεις που καλούνται να διαχειριστούν οι διασώστες των σωστικών συνεργείων που επιχειρούν μετά τον σεισμό στην Τουρκία αποτυπώνει με τον πιο γλαφυρό τρόπο βίντεο από το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Στο βίντεο έχει καταγραφεί η στιγμή που Αμερικανοί και Γάλλοι διασώστες βγαίνουν έντρομοι από κτήριο μετά από μετασεισμό στην επαρχία Αντάκια.

Σύμφωνα με το Anadolu οι διασώστες από ΗΠΑ και Γαλλία επιχειρούσαν στο κτήριο αυτό προκειμένου να ανασύρουν τρεις εγκλωβισμένους στα συντρίμμια για τους οποίους υπήρχε η πληροφορία ότι ήταν ζωντανοί.

Σχεδόν παράλληλα Τούρκοι διασώστες που παραχωρούσαν συνέντευξη στο Anadolu, χρειάστηκα να την διακόψουν λόγω του μετασεισμού.

Όπως μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Τουρκίας, μετά τον μετασεισμό τόσο οι Αμερικανοί όσο και οι Γάλλοι διασώστες επέστρεψαν στο κτήριο προκειμένου να συνεχίσουν την επιχείρησή τους.

Σημειώνεται ότι επί του πεδίου στην Τουρκία επιχειρούν, σύμφωνα με την τουρκική υπηρεσία διαχείρισης έκτακτων αναγκών (AFAD), περισσότεροι από 233.000 διασώστες.