Σεισμός στην Τουρκία: Ρεπόρτερ κρύβει το μικρόφωνο για να μην ακουστούν διαμαρτυρίες κατά του Ερντογάν

280

Σάλος στα τουρκικά κοινωνικά δίκτυα από την προσπάθεια απόκρυψης της πραγματικότητας από Τούρκο δημοσιογράφο

Αντιδράσεις έχουν προκληθεί στα τουρκικά social media από την κίνηση ενός δημοσιογράφου να αποτρέψει έναν άνδρα να ακουστεί ζωντανά σε τηλεοπτική σύνδεση την ώρα που παραπονιόταν πως λόγω του σεισμού δεν έχει ρεύμα επί έξι μέρες.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο δημοσιογράφος Sertaç Murat Koç μετέδιδε το ρεπορτάζ του για τον τηλεοπτικό σταθμό TV100 από την πόλι Αντιγιαμάν στην ανατολική Τουρκία η οποία χτυπήθηκε από τους θηριώδεις σεισμούς που άφησαν πίσω τους πάνω από 28.000 νεκρούς. Εκείνη την ώρα, ένας άνδρας εμφανίζεται διαμαρτυρόμενος για όλα όσα βιώνει λέγοντας πως «δεν έχουμε ρεύμα έξι μέρες, δεν έχουμε σκηνές».

Της σκηνής αυτής ακολουθεί η κίνηση του δημοσιογράφου να κρύψει το μικρόφωνό του για να μην ακουστούν οι διαμαρτυρίες ζητώντας από τον πολίτη να φύγει από το πλάνο.

Δείτε το βίντεο:

Το περιστατικό αυτό έχει γίνει viral μέσα σε λίγη ώρα με τους Τούρκους χρήστες του Twitter να καταφέρονται εναντίον του δημοσιογράφου αλλά και του καναλιού το οποίο αμέσως μετά το περιστατικό λέγεται πως διέκοψε τη σύνδεση έτσι ώστε να μην ακουστούν άσχημα λόγια για την κυβέρνηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.