Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήΟ πρίγκιπας Χάρι ισχυρίζεται ότι ο Ουίλιαμ και η Κέιτ του είπαν...

Ο πρίγκιπας Χάρι ισχυρίζεται ότι ο Ουίλιαμ και η Κέιτ του είπαν να ντυθεί Ναζί!

Το νέο βιβλίο του Δούκα του Σάσεξ ρίχνει φως στο σκάνδαλο που σημάδεψε τη νιότη του και επέδρασε καταλυτικά στη σχέση του με τον μεγαλύτερο αδελφό του

Το σκάνδαλο γύρω από την εμφάνιση του πρίγκιπα Χάρι με ναζιστική στολή σε μασκέ πάρτι ήταν σίγουρα ένα από τα περιστατικά που σημάδεψαν τη νιότη του δευτερότοκου γιου της Νταϊάνα και επηρέασαν δραματικά τη σχέση του με τον μεγαλύτερο αδελφό του.

Το παραπάνω γίνεται σαφές από την ενότητα του νέου βιβλίου του πρίγκιπα Χάρι με τίτλο «Spare», όπου αποκαλύπτει πώς πήρε την απόφαση να φορέσει τη στολή Ναζί τη επίμαχη βραδιά και τι συνέβη στη συνέχεια, όταν βρέθηκε αντιμέτωπος με την κατακραυγή του κόσμου.

Στα απομνημονεύματά του, που έχουν προκαλέσει ήδη σάλο, ο πρίγκιπας Χάρι «ρίχνει» μέρος από το φταίξιμο για την άστοχη επιλογή στολής στον Ουίλιαμ και την Κέιτ.

Σύμφωνα με πηγές του Page Six, o Δούκας του Σάσεξ ισχυρίζεται στο βιβλίο ότι ο πρίγκιπας και η πριγκίπισσα της Ουαλίας ξεκαρδίστηκαν σταν γέλια όταν τον είδαν να φοράει τη στολή για το μασκέ πάρτι του 2005.

Ο Χάρι ήταν μόλις 20 χρονών όταν η βρετανική εφημερίδα Sun δημοσίευσε στο πρωτοσέλιδο της μια φωτογραφία που τον έδειχνε να διασκεδάζει ντυμένος Ναζί και φορώντας ένα περιβραχιόνιο με μια μεγάλη σβάστικα στο χέρι. Η φωτογραφία είχε τραβηχτεί στο πάρτι με θέμα «Αυτόχθονες και Αποικιοκράτες», στο οποίο είχε παρευρεθεί και ο Ουίλιαμ, φορώντας μια αυτοσχέδια εφαρμοστή στολή που παρέπεμπε σε τομάρι άγριου ζώου.

Όπως εξηγεί στο βιβλίο του ο 38χρονος σήμερα Χάρι, προτού αποφασίσει να φορέσει τη στολή που έμελλε να προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων, είχε καλέσει τον αδελφό του και τη νύφη του για να τους συμβουλευτεί. Οι επιλογές που τους έθεσε ήταν δύο, σύμφωνα με τον ίδιο: Μια στολή πιλότου και μια στολή Ναζί.

«Πήρα τηλέφωνο τον Γουίλι και την Κέιτ, να ζητήσω τη γνώμη τους. Τη στολή του Ναζί, μου είπαν. Και οι δύο ξεκαρδίστηκαν. Περισσότερο κι από όταν είδαν την εφαρμοστή στολή του Γουίλι! Ήταν ακόμα πιο γελοίο, κι αυτό σε τελική ανάλυση ήταν το νόημα», γράφει στο βιβλίο του ο Δούκας του Σάσεξ.

Πληροφορίες του Page Six αναφέρουν ότι ο Χάρι παρέχει για πρώτη φορά λεπτομέρειες για την κρίση που πέρασε σχέση των δυο αδελφών στον απόηχο του σκανδάλου, αλλά και για τις αντιδράσεις της Κέιτ Μίντλετον και της Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς.

Παρόλο που ο Δούκας του Σάσεξ είχε αποκαλέσει στο παρελθόν τη συγκεκριμένη επιλογή στολής «το μεγαλύτερο λάθος της ζωής του», φαίνεται πως θεωρεί τον αδελφό του συνυπεύθυνο σε κάποιον βαθμό και πιστεύει ότι εκείνος «τη γλίτωσε φτηνά», σε αντίθεση με τον ίδιο. «Είναι παράξενο. Θα περίμενε κανείς ότι στο βιβλίο του θα αναλάμβανε πλήρως την ευθύνη και δεν θα ενέπλεκε το όνομα του αδελφού του, όμως είναι φανερό ότι τρέφει ακόμα έντονα αισθήματα σχετικά με τον ρόλο του Ουίλιαμ», αναφέρει μια πηγή του ιστότοπου από τον χώρο των εκδόσεων.

Ο ιστορικός Ρόμπερτ Λάσεϊ που ειδικεύεται στο παρελθόν της βασιλικής οικογένειας είχε γράψει στο παρελθόν ότι τα «πρώτα σύννεφα» πάνω από τη σχέση του Χάρι και του Ουίλιαμ σχηματίστηκαν όταν ο πρώτος αναγκάστηκε να υπομείνει μόνος του τη δημόσια κατακραυγή, παρότι ο σημερινός διάδοχος του θρόνου είχε «βοηθήσει» στην επιλογή της στολής.

«Ο Χάρι διάλεξε τη στολή από κοινού με τον μεγαλύτερο αδελφό του, τον μέλλοντα Βασιλιά Ουίλιαμ Ε’, τότε 22 χρονών, ο οποίος πήγε γελώντας στο πάρτι παρέα με τον μικρότερο αδελφό του, τον οποίο υποτίθεται ότι έπρεπε να καθοδηγεί» έγραψε ο Λάσεϊ στο βιβλίο του «Η Μάχη των Αδελφών» το 2020.

Ο ιστορικός περιέγραψε στο βιβλίο του πώς ο Χάρι ένιωσε αποξενωμένος από την οικογένειά του μετά το περιστατικό, θεωρώντας άδικο το γεγονός ότι ο Ουίλιαμ «την έβγαλε καθαρή» παρά τον ρόλο που έπαιξε. Για πρώτη φορά τότε η σχέση τους υπέστη βαρύ πλήγμα και σχεδόν σταμάτησαν να μιλάνε, ανέφεραν τότε οι πηγές του ιστορικού. Σύμφωνα με τον Λάσεϊ, αυτού του είδους η ένταση ανάμεσά στα αδέλφια θα εμφανιζόταν ξανά αρκετές φορές τα επόμενα χρόνια, αφού ο Χάρι ήταν βαθιά δυσαρεστημένος με την εικόνα του «γκαφατζή» που είχαν δημιουργήσει τα MME για τον ίδιο, σε αντίθεση με εκείνη του «ήρωα» που απολάμβανε ο αδελφός του.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ