Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήThe Voice: Η καλόγρια που κέρδισε άλλαξε ζωή και έγινε σερβιτόρα -...

The Voice: Η καλόγρια που κέρδισε άλλαξε ζωή και έγινε σερβιτόρα – Η απίστευτη μεταμόρφωση

«Η αδελφή Κριστίνα είναι μέσα μου, αυτό που είμαι σήμερα το οφείλω σε αυτήν» ανέφερε στην πρώτη της εμφάνιση μετά την εγκατάλειψη της μοναστικής ζωής

Ήταν μία καλόγρια από το ιταλικό «The Voice», που πριν από κάποια χρόνια προκάλεσε παγκόσμια αίσθηση, με τη νίκη της στον ιταλικό μουσικό διαγωνισμό.

Σήμερα η γυναίκα που κατάφερε να γίνει viral, τόσο με την αφοσίωση της στο Θεό, όσο και με την ερμηνεία της στο διάσημο κομμάτι της Αλίσια Κέις, «No One», απασχολεί και πάλι τα δημοσιεύματα, για την απόφασή της να αλλάξει ζωή, να πετάξει το ράσο και να γίνει σερβιτόρα στην Ισπανία.

Η αδελφή Κριστίνα, όπως την αποκαλούσαν το 2014, πλέον φέρει απλώς το όνομα Κριστίνα και στην πρώτη της εμφάνιση, μετά την αλλαγή σε σόου της ιταλικής τηλεόρασης τόνισε: «Ο Θεός είναι ακόμα μέσα μου, αλλά έχει γίνει μια εξελικτική αλλαγή».

Δείτε τη viral εμφάνιση από το «The Voice» 

Μετά από δεκαπέντε χρόνια θρησκευτικής ζωής αποφάσισε να αποτινάξει από πάνω της τα ράσα και να αλλάξει τη ζωή της: «Ποτέ δεν αμφισβήτησα τον Θεό, η αδελφή Κριστίνα είναι μέσα μου, αυτό που είμαι σήμερα το οφείλω σε αυτήν». Με ψηλοτάκουνες γόβες και ένα φούξια κουστούμι, με τρύπα στη μύτη και μακριά μαλλιά αποκάλυψε στον τηλεοπτικό αέρα: «Πιστεύω ότι πρέπει να ακούσεις την καρδιά σου με θάρρος. Η αλλαγή είναι ένα σημάδι εξέλιξης, αλλά είναι πάντα τρομακτική. Υπάρχει σωστό ή λάθος;».

Η άλλοτε αδερφή Κριστίνα είχε προκαλέσει ρίγος πριν από οκτώ χρόνια στη σκηνή του διάσημου μουσικού διαγωνισμού, όταν με την ερμηνεία της ξεσήκωσε το κοινό και έκανε και τις τέσσερις καρέκλες των Ιταλών κριτών, να γυρίσουν και να την αντικρίσουν μένοντας αποσβολωμένοι με τη θέα της μοναχής με την αγγελική φωνή. 

Η Κριστίνα Σκούτσια, η οποία ήταν τότε μοναχή στο μοναστήρι των Ουρσουλίνων στο Μιλάνο, είχε κερδίσει το «The Voice» με την ερμηνεία της στο κομμάτι «What a Feeling» από την ταινία «Flashdance». Μάλιστα μετά τον θρίαμβό της στον τηλεοπτικό διαγωνισμό, κυκλοφόρησε και δίσκο, τον οποίο έδωσε στον Πάπα Φραγκίσκο και μέσα υπήρχε και μια έκδοχη του «Like a Virgin» της Μαντόνα.

Αρκετά χρόνια αργότερα, η 34χρονη σήμερα Σκούτσια, φαίνεται να μη θυμίζει σε τίποτα τη γυναίκα που συνάντησε ο κόσμος. Όπως ανακοίνωσε σε μια ιταλική εκπομπή το βράδυ της Κυριακής, η ίδια έχει εγκαταλείψει οριστικά την εκκλησία.

Η νικήτρια του ιταλικού διαγωνισμού του 2014, ανέφερε επίσης ότι το να αφήσει την εκκλησία, ήταν μια απόφαση που πήρε με τη βοήθεια ψυχολόγου. Όπως τόνισε δεν σημαίνει ότι απαρνιέται την πίστη της, αλλά ότι ακόμη κυνηγά το όνειρό της για μια καριέρα στη μουσική. «Επέλεξα να ακολουθήσω την καρδιά μου χωρίς να σκέφτομαι τι μπορεί να λένε οι άλλοι για μένα. Έκανα ένα άλμα και ανησυχούσα ότι θα κατέληγα κάτω από μια γέφυρα, πάντα το έλεγα αυτό στον ψυχολόγο μου», ενώ σημείωσε ότι τώρα ζει «με ένα χαμόγελο» στην Ισπανία, όπου εργάζεται ως σερβιτόρα.

Η απόφασή της να γίνει καλόγρια
Η επιλογή της Κριστίνα Σκούτσια να γίνει καλόγρια, ήταν μία από αυτές που έφερε επανάσταση στη ζωή της.

«Έκανα αυτή την επιλογή, όταν ήμουν 19 ετών, τότε γνώρισα τις Αδελφές Ουρσουλίνες. Η μητέρα μου, μου ζήτησε να παίξω τον ρόλο της αδελφής Ρόζας, που ίδρυσε την εκκλησία, στο μιούζικαλ για τα εκατό χρόνια από τη γέννηση της εκκλησίας. Στην αρχή δεν ήθελα να μάθω, μετά όμως δέχτηκα».

Ήταν το 2008, όταν για πρώτη φορά η Σκούτσια ένιωσε ότι κάτι μέσα της άλλαζε και τον Μάιο εκείνης της χρονιάς, το αποφάσισε: «Ήμουν στα παρασκήνια για να μπω στη σκηνή, με πλησίασε μια καλόγρια και μου είπε: “Ποιος ξέρει τι θέλει να σου πει ο Κύριος και παίζεις αυτόν τον ρόλο”, τότε απάντησα: “Ξέρω τι θέλει ο Θεός από εμένα”. Είναι μια δύσκολη, θαρραλέα επιλογή, όπου συνειδητοποιείτε ότι ο Χριστός είναι μοναδικός».

Η αγάπη για τη μουσική
Η μουσική, ήταν που την έφερε κοντά στον Θεό και μάλιστα αυτό ήταν πάντα ένα αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής της. Όπως έχει αποκαλύψει η ίδια συμμετείχε και σε φεστιβάλ θρησκευτικής μουσικής. «Η μουσική πάντα με συνόδευε. Το να βλέπω καλόγριες και ιερείς να τραγουδούν, δεν μου ήταν τόσο ασυνήθιστο. Πιστεύω ακόμα και σήμερα στη δύναμη της μουσικής, η οποία μεταφέρει σημαντικά μηνύματα».
Μετά το «The Voice» κάτι άλλαξε
Το κατόρθωμά της να κατακτήσει το «The Voice», ήταν καθοριστικό για την πορεία της ζωής της, όπως ανέφερε: «Είναι λες και αυτή η έκθεση στην επιτυχία με έβαλε μπροστά σε μια τεράστια ευθύνη, να είμαι μάρτυρας του Θεού μπροστά σε όλους».

Τότε και ενώ κρατούσε πιστά στην υπόσχεση που έδωσε στον Θεό και στην εκκλησία, κάτι στη ζωή της είχε αλλάξει, και η ίδια το αφηγείται ως μία προσωπική εξέλιξη, μία ριζική αλλαγή.

«Το “The Voice” άνοιξε τον δρόμο για την αλλαγή. Δεν ήταν εύκολο. Άρχισα να το σκέφτομαι από τον Covid και μετά, οπότε ήταν εκείνη η στιγμή που σταματάς και λες στον εαυτό σου ότι κάτι δεν πάει καλά.  Αυτός ο φόβος να απογοητεύσω τους άλλους, την οικογένειά μου, με έχει αφήσει παγιδευμένη για πολύ καιρό».

Ο τελικός του «The Voice» και η θριαμβευτική νίκη 

Η ζωή της μετά την έξοδο από την εκκλησία
«Η μαμά μου με ακολούθησε όλη τη διαδικασία. Με είδε που δεν ένιωθα καλά. Ζήτησα βοήθεια, δεν μπορούσα να καταλάβω ποια ήμουν πια. Θεέ μου, δεν το αμφισβήτησα ποτέ αυτό» σημείωσε η Σκούτσια για τη μετάβασή της από την ζωή που είχε στο μοναστήριο στη ζωή που απέκτησε αργότερα.

Η Σκούτσια τόνισε πως δεν μετανιώνει για τις επιλογές της, αντίθετα, τώρα είναι ευτυχισμένη: «Αυτές που έκανα είναι θαρραλέες επιλογές, ακολούθησα την καρδιά μου. Τώρα ζω στην Ισπανία και είμαι σερβιτόρα. Πάντα πίστευα στην αγάπη. Πρέπει να προσέχεις τον εαυτό σου, να τον αγαπάς τον εαυτό, πριν μπορέσεις να αγαπήσεις τους άλλους». 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ