Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήΤραγωδία στην Ταϊλάνδη: Αιματοκύλησε παιδικό σταθμό, σκότωσε την οικογένειά του και αυτοκτόνησε

Τραγωδία στην Ταϊλάνδη: Αιματοκύλησε παιδικό σταθμό, σκότωσε την οικογένειά του και αυτοκτόνησε

Τουλάχιστον 34 νεκροί, εκ των οποίων 22 παιδιά από την επίθεση του πρώην αστυνομικού – Ο δράστης είχε αποπεμφθεί από την αστυνομία λόγω εμπλοκής του σε υπόθεση ναρκωτικών

Τουλάχιστον 34 άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα στην Ταϊλάνδη σε περιστατικό με πυρά σε παιδικό σταθμό, με δράστη έναν πρώην αστυνομικό, ο οποίος σκότωσε τη γυναίκα και το παιδί του πριν αυτοκτονήσει, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία.

Μεταξύ των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους περιλαμβάνονται 22 παιδιά. Η αστυνομία ανέφερε ότι ο φερόμενος ως δράστης είχε αποπεμφθεί από την υπηρεσία του για λόγους που σχετίζονται με ναρκωτικά.

Σύμφωνα με υψηλόβαθμο αξιωματικό της τοπικής αστυνομίας που επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο, μεταξύ των νεκρών περιλαμβάνονται τουλάχιστον 23 παιδιά, ηλικίας 2 έως 3 ετών.

Η επίθεση ξεκίνησε στις 12.30 τοπική ώρα (09.30 ώρα Ελλάδας) σε παιδικό σταθμό, πριν ο δράστης διαφύγει με αυτοκίνητο, χτυπώντας πολλούς πεζούς, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Τζακαπάτ Βιτζιτραϊτάγια, συνταγματάρχης της αστυνομίας στην επαρχία Νονγκ Μπούα Λάμπου.

Περίπου 30 παιδιά βρίσκονταν στον παιδικό σταθμό όταν ο ένοπλος εισήλθε στον χώρο περίπου την ώρα του μεσημεριανού γεύματος, δήλωσε η Τζιπάντα Μπονσόμ, τοπικός αξιωματούχος, στο Reuters.

Ο άνδρας πυροβόλησε πρώτα τέσσερα ή πέντε μέλη του προσωπικού, μεταξύ των οποίων και μία δασκάλα που ήταν οκτώ μηνών έγκυος, δήλωσε η Τζιπάντα. «Στην αρχή, ο κόσμος νόμιζε ότι πρόκειται για βεγγαλικά», πρόσθεσε η ίδια.

Σε βίντεο που αναρτήθηκαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης φαίνονται σεντόνια να καλύπτουν τα πτώματα παιδιών που κείτονταν σε λίμνες αίματος στο κέντρο της πόλης Ουτάϊ Σαουάν, στην επαρχία Νονγκ Μπούα Λάμπου.

Ο πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης Πραγιούτ Τσαν-ότσα έκανε λόγο για ένα ‘σοκαριστικό’ περιστατικό, και εξέφρασε τα συλληπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων.

Περιστατικά με πυρά, όπως το σημερινό, είναι σπάνια στην Ταϊλάνδη, παρόλο που το ποσοστό οπλοκατοχής είναι υψηλό συγκριτικά με κάποιες άλλες χώρες της περιοχής, και κυκλοφορούν πολλά παράνομα όπλα. Το 2020 ένας στρατιώτης, εξοργισμένος με την αποτυχία μιας συμφωνίας για ακίνητα, σκότωσε τουλάχιστον 29 ανθρώπους και τραυμάτισε 57 σε μια επίθεση σε τέσσερις τοποθεσίες.

Συλλυπητήριο μήνυμα ΥΠΕΞ για την αιματηρή επίθεση 

«Φρίκη και βαθιά θλίψη προκαλεί η βίαιη επίθεση σε παιδικό σταθμό στην Ταϊλάνδη, που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο αθώων ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένων πολλών παιδιών», αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών στο twitter.

«Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων, καθώς και στο λαό και την κυβέρνηση της Ταϊλάνδης για την τρομερή αυτή τραγωδία», προσθέτει.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ