Βασίλισσα Ελισάβετ: Το «φαινόμενο της ουράς» – 24 ώρες μέσα στο κρύο ως «ελάχιστη πράξη σεβασμού»

Αιφνιδιαστική επίσκεψη στον κόσμο που περίμενε στην ουρά για την ΕΛισάβετ, πραγματοποιήσαν χθες οι Κάρολος και Γουίλιαμ – Έφτασε στο Λονδίνο ο Τζο Μπάιντεν

Να αποφύγουν την επίσκεψη τους στο Αββαείο του Γουέστμινστερ, προέτρεψαν τους πολίτες οι αρχές. Και αυτό, καθώς πλέον ξημέρωσε Κυριακή με τον χρόνο αναμονής στην ουρά να ξεπερνάει τις 24 ώρες και τις καιρικές συνθήκες να χειροτερεύουν. Η ειδική ουρά για τα άτομα με αναπηρία ήδη έκλεισε οριστικά μετά την πλήρη χωρητικότητα.

Αυτοί, όμως, που χθες βρίσκονταν ήδη στην ουρά επί πολλές ώρες αποζημιώθηκαν, ύστερα από μία αιφνίδια επίσκεψη του Βασιλιά Καρόλου και του πρίγκιπα Γουίλιαμ. Ο τελευταίος παρηγόρησε ένα παιδί, λέγοντάς του «κουράγιο, είσαι ήδη πάνω από τα μισά του δρόμου». Ο πατέρας του αντάλλαξε εκατοντάδες χειραψίες και ακούστηκε να λέει σε μία μεγαλύτερη γυναίκα «ελπίζω να μην έχεις παγώσει». Και οι δύο, πάντως, έγιναν δεκτοί με χειροκροτήματα και ενθουσιασμό, ενώ δεν έλειψαν και επευφημίες, όπως «Ζήτω ο βασιλιάς και ο πρίγκιπας».

Σε αντίθεση με την επίσκεψή του Καρόλου στην Ουαλία. Εκεί, δέχθηκε λεκτική επίθεση από έναν άντρα που διαμαρτυρήθηκε. «Δεν έχουμε λεφτά για να ζεστάνουμε τα σπίτια μας και πληρώνουμε για την παρέλασή σου. Μας στοιχίζεις 100 εκατομμύρια λίρες… Για ποιον λόγο;». Ο Κάρολος κάτι μουρμούρισε και απομακρύνθηκε αμήχανος.

Το φαινόμενο της «ουράς», πάντως, όπως πλέον αποκαλείται στο Ηνωμένο Βασίλειο προκαλεί απορία, ενδιαφέρον, ενώ διχάζει κιόλας. Πολλοί είναι εκείνοι που απορούν γιατί κάποιος να στέκεται όρθιος για πάνω από μία ημέρα κατά μήκος του Τάμεση μέσα στο κρύο για να δεί από απόσταση και μονάχα για λίγα δευτερόλεπτα το φέρετρο της Ελισάβετ; Άλλοι το αντιμετωπίζουν ως την ελάχιστη πράξη σεβασμού και καθήκοντος απέναντι στην αγαπημένη τους Βασίλισσα.

Καθηγητές αναλύουν ότι πρόκειται για μία συλλογική πράξη ενότητας, της οποίας η αναμονή είναι αναπόσπαστο μέρος. Πράγματι, κατά τη διάρκεια αυτής γίνονται γνωριμίες, καλλιεργούνται παρέες μέχρι και εν δυνάμει ζευγάρια που δίνουν το «επόμενο ραντεβού τους» στην κηδεία της Ελισάβετ. Πολλοί είναι, άλλωστε, εκείνοι που θα την παρακολουθήσουν μέσω των περίπου 100 γιγάντιων οθονών που έχουν ήδη αρχίσει να στήνονται. Όπως και να έχει, είναι τέτοια η υστερία γύρω από την Ελισάβετ που ακόμα και τα βραχιολάκια που έπαιρνε κανείς μπαίνοντας στην ουρά πουλιούνται στο Διαδίκτυο, ακόμα και για δεκάδες χιλιάδες λίρες. Ο διαδικτυακός ιστότοπος δημοπρασιών ebay αναγκάστηκε να παρέμβει, καταργώντας λογαριασμούς και ακυρώνοντας δεκάδες λίστες πώλησης. Ανακοίνωσε ότι είναι «αντίθετο με τις πολιτικές μας».

Χρυσές δουλειές παρατηρούνται και στα λουλούδια, με Τούρκους ανθοπώλεις να ναυλώνουν αεροπλάνα μεταφοράς εμπορευμάτων, αντί για φορτηγά οχήματα, μεταφέροντας όσα περισσότερα λουλούδια μπορούν στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Το ενδιαφέρον του κόσμου για τη βασιλική οικογένεια αποτυπώνεται και στα σόσιαλ μίντια. Ότιδήποτε έχει να κάνει με τον Κάρολο, τα παιδιά, αλλά και τη σύζυγό του προσελκύει τεράστια κινητικότητα, ειδικά στην πλατφόρμα του TikTok. Μέσα σε όλα αναβιώνει και η αντιπάθεια κάποιων προς το πρόσωπο της Καμίλα, με ένα βίντεο που τη συγκρίνει βιτριολικά με την Νταϊάνα να έχει ήδη ξεπεράσει το ένα εκατομμύριο θεάσεις.

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ