Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήΒασίλισσα Ελισάβετ: Η «περίεργη» στάση του άνδρα που όρμησε στο φέρετρο -...

Βασίλισσα Ελισάβετ: Η «περίεργη» στάση του άνδρα που όρμησε στο φέρετρο – «Δεν μιλούσε σε κανέναν»

Αν και περίμενε 14 ώρες, ξαφνικά άρχισε να σπρώχνει κόσμο και κατευθύνθηκε προς το φέρετρο, πριν τον ξαπλώσουν στο δάπεδο οι αστυνομικοί

Ο άνδρας που συνελήφθη την Παρασκευή, αφού ξέφυγε από την ουρά των πενθούντων και άγγιξε το φέρετρο της Βασίλισσας Ελισάβετ στο παλάτι του Γουέστμινστερ, αφήνοντας άναυδους τόσο τους αστυνομικούς όσο και τους υπόλοιπους παρευρισκόμενους, συμπεριφερόταν «περίεργα» και «περίμενε 14 ώρες μέχρι να πλησιάσει αρκετά κοντά» στο φέρετρο.

Οι αστυνομικοί κατάφεραν και έριξαν τον άνδρα στο δάπεδο, αφού προηγουμένως άρχισε να σπρώχνει κόσμο μέσα στην ουρά – μεταξύ τους κι ένα επτάχρονο κορίτσι – σε μια προσπάθεια να φτάσει στο φέρετρο στο κέντρο της αίθουσας στο Λονδίνο, ενώ στη συνέχεια άγγιξε το φέρετρο της βασίλισσας, καταφέρνοντας μάλιστα να σηκώσει τη βασιλική σημαία με την οποία είναι ντυμένο.

Η Μητροπολιτική Αστυνομία δήλωσε ότι το περιστατικό συνέβη γύρω στις 10 το βράδυ, καθώς η ζωντανή μετάδοση από το εσωτερικό της αίθουσας διακόπηκε για λίγο. Οι αστυνομικοί επιβεβαίωσαν ότι ένας άνδρας συνελήφθη στο «Westminster Hall» ως ύποπτος για αδίκημα δημόσιας τάξης και παραμένει υπό κράτηση.

Αυτόπτες μάρτυρες περιέγραψαν την περίεργη, ως και αλλοπρόσαλλη, συμπεριφορά του άνδρα κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας για την κηδεία της Βασίλισσας. Μιλώντας στη MailOnline, ο Τζον Ουίλιαμς, ο οποίος βρισκόταν στην ουρά μαζί με τον «δράστη», πριν εκτυλιχθεί το περιστατικό, υποστήριξε: «Μου έκανε εντύπωση καθώς ήμασταν στην ουρά για 14 ώρες από την αρχή μέχρι το τέλος και ήταν λίγο πιο μπροστά από εμάς. Τον προσέξαμε καθώς ξεχώριζε. Και ξεχώριζε, επειδή την ώρα που οι περισσότεροι άνθρωποι στην ουρά μιλούσαν μεταξύ τους και αλληλεπιδρούσαν, αυτός δεν έκανε τίποτα. Είδα μερικούς ανθρώπους δίπλα του να προσπαθούν να πιάσουν κουβέντα, αλλά εκείνος έδειχνε κλειστός στον εαυτό του».

«Έφτασε στο φέρετρο και φάνηκε να σηκώνει τη σημαία, δεν προσπάθησε να την τραβήξει από ό,τι είδα. Όπως είπα ο κόσμος ήταν σοκαρισμένος. Αυτό που με εξέπληξε είναι ότι οι φρουροί δεν έκαναν κίνηση για να βοηθήσουν… Τα άφησαν όλα στην αστυνομία» συνέχισε.

Ένας άλλος μάρτυρας που είδε το περιστατικό, περιέγραψε πώς μια γυναίκα «ούρλιαξε» όταν είδε τον άνδρα να τρέχει προς το φέρετρο. «Τον είδαμε στην ουρά, ήταν εκεί από την αρχή και καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, ήταν μόνος του. Όταν μπήκαμε στην αίθουσα ήμασταν στην κορυφή της σκάλας όταν έγινε το περιστατικό. Μια κυρία ούρλιαζε την ώρα που εκείνος όρμησε προς το φέρετρο. Ο κόσμος, ωστόσο, παρέμεινε ήρεμος και συνέχισε να αναμένει».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ