Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήΚηδεία Γκορμπατσόφ: Η τελευταία αγκαλιά της κόρης του πάνω από το ανοιχτό...

Κηδεία Γκορμπατσόφ: Η τελευταία αγκαλιά της κόρης του πάνω από το ανοιχτό φέρετρο

Το στιγμιότυπο με τον αποχαιρετισμό της  Irina Viganskaya στον 91χρονο Γκορμπατσόφ έκανε τον γύρο του κόσμου

Ο τελευταίος ηγέτης της Σοβιετικής Ένωσης Μιχαήλ Γκορμπατσόφ οδηγήθηκε στην τελευταία του κατοικία το μεσημέρι του Σαββάτου. Στην κηδεία του έδωσαν το παρών χιλιάδες Ρώσοι που ήθελαν να αποτίσουν φόρο τιμής στον εκλιπόντα.

Μάλιστα η εικόνα που έκανε πολύ γρήγορα τον γύρο του κόσμου ήταν τη στιγμή που η κόρη του Irina Viganskaya τον αγκάλιασε για τελευταία φορά λίγο πριν ταφεί δίπλα στη σύζυγό του Ραΐσα.

Η νεκρώσιμη ακολουθία τελέστηκε στο Pillar Hall μία πολυτελή έπαυλη του 18ου αιώνα κοντά στο Κρεμλίνο, η οποία χρησιμοποιοείται για τις κρατικές κηδείες από την εποχή της Σοβιετικής Ένωσης, ενώ ο μεγάλος απών ήταν ο Βλαντιμίρ Πούτιν ο οποίος είχε δηλώσει ότι δεν ήταν παρών εξαιτίας «ανειλλημένων υποχρεώσεων».

Και ενώ η Ρωσία βρίσκεται απομονωμένη λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, ήταν λίγοι οι ξένοι ηγέτες που έδωσαν το παρών στην κηδεία του τελευταίου ηγέτη της Σοβιετικής Ένωσης. Ανάμεσά τους ο πρόεδρος της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν, ενώ εκεί ήταν και ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στη Ρωσία Τζον Σάλιβαν. Οι δυο τους άφησαν τριαντάφυλλα δίπλα από το ανοιχτό φέρετρο μέσα στο οποίο βρισκόταν η σορός του Μιχαήλ Γκορμπατσόφ. Παρόντες επίσης ήταν ο Βρετανός και ο Γερμανός πρεσβευτής στη Ρωσία. 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ