Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήΒρετανίδα «μίλησε» στην κηδεία της σε συγγενείς με τη βοήθεια Τεχνητής Νοημοσύνης...

Βρετανίδα «μίλησε» στην κηδεία της σε συγγενείς με τη βοήθεια Τεχνητής Νοημοσύνης – Βίντεο

Παρακολουθούσαν έκπληκτοι οι οικείοι της – Η τεχνολογία, που έχει αναπτυχθεί από την αμερικανική εταιρεία StoryFile με έδρα το Λος Άντζελες, δημιουργεί ένα ψηφιακό ολόγραμμα του ατόμου πριν τον θάνατο του

Μια νεκρή γυναίκα μίλησε στη δική της κηδεία και μάλιστα απάντησε σε ερωτήσεις σχετικά με τη ζωή της, που της έκαναν οι -έκπληκτοι- τεθλιμμένοι συγγενείς και φίλοι. Αυτό κατέστη εφικτό χάρη σε μια νέα τεχνολογία «έξυπνου» ολογραφικού βίντεο εφοδιασμένη με τεχνητή νοημοσύνη, που επιτρέπει σε κάποιον να ανοίξει διάλογο με έναν πεθαμένο!

Η τεχνολογία, που έχει αναπτυχθεί από την αμερικανική εταιρεία StoryFile με έδρα το Λος Άντζελες, δημιουργεί ένα ψηφιακό ολόγραμμα του ατόμου πριν τον θάνατο του και αξιοποιεί μια σειρά από βίντεο με ερωταπαντήσεις που έχουν τραβηχτεί πριν πεθάνει και αφορούν θέματα που θα μπορούσαν να ενδιαφέρουν τους κοντινούς ανθρώπους του. Στη συνέχεια, αυτό το βιντεοσκοπημένο υλικό χρησιμοποιείται για να εκπαιδεύσει ένα σύστημα τεχνητής νοημοσύνης, ώστε να μπορεί να απαντήσει κατάλληλα σε ερωτήσεις που θα υποβληθούν κατά την κηδεία. Το τελικό προϊόν – που είναι συμβατό με συστήματα εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας – «φορτώνεται» στην ψηφιακή πλατφόρμα της StoryFile από όπου, μέσω διαδικτυακής σύνδεσης, πραγματοποιείται ο «διάλογος»(ή μάλλον η ψευδαίσθηση του διαλόγου) κατά την κηδεία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ