Μαυροβούνιο: Άντρας σε αμόκ βγήκε στους δρόμους πυροβολώντας και σκότωσε 10 άτομα

Η γυναίκα με τα παιδιά του μεταξύ των θυμάτων –  Νεκρός ο δράστης από πυρά – Προηγήθηκε ενδοοικογενειακή διένεξη, ενώ είχε διαφορές και με τους γείτονες – Τριήμερο εθνικό πένθος στο Μαυροβούνιο

Η μεγαλύτερη τραγωδία στην ιστορία του Μαυροβουνίου σημειώθηκε σήμερα το απόγευμα στη γειτονιά Τσέτινιε, πίσω από την επίσημη κατοικία του προέδρου της βαλκανικής χώρας.

Εκεί, ένας 34χρονος ονόματι Vučko Borilović, μετά από οικογενειακές διενέξεις, έβγαλε όπλο και σκότωσε τη γυναίκα και τα τρία παιδιά του, ενώ στη συνέχεια τηλεφώνησε στους γείτονές του – με τους οποίους είχε οικονομικές διαφορές – και ξεκίνησε να πυροβολεί αδιακρίτως, σκοτώνοντας άλλα έξι άτομα.  

Παράλληλα, τραυματίστηκαν άλλοι έξι από τα πυρά, ενώ ο δράστης είχε όπλο στη διάθεσή του, καθώς ήταν κυνηγός και διέθετε σχετική άδεια.

Πληροφορίες από τα τοπικά μέσα, αναφέρουν πως οι τραυματίες – μεταξύ των οποίων και αστυνομικός – έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία στην Τσετινιέ και την Ποντγκόριτσα.

Εξαιτίας της συγκεριμένης τραγωδίας, ο πρωθυπουργός της χώρας, Ντρίταν Αμπάζοβιτς έκανε γνωστό πως η κυβέρνηση θα κηρύξει τριήμερο εθνικό πένθος.  

«Είμαστε όλοι ακόμα σοκαρισμένοι, δεν μπορώ να πιστέψω αυτό που έκανε. Άκουσα ότι το χρέος ήταν ο λόγος για αυτή τη φρικτή σφαγή. Δεν είχε καλές σχέσεις με τους γείτονές του, τους σκότωσε, αλλά γιατί την αθώα γυναίκα του και τα παιδιά του»  δήλωσε στην τοπική εφημερίδα Kurir ένας εμφανώς συγκλονισμένος συγγενής του δολοφόνου.

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν πληροφορίες για τρεις βαριά τραυματίες που διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο, όπως και ότι ο δράστης για αρκετή ώρα δεν άφηνε τα ασθενοφόρα να προσεγγίσουν τους τραυματίες. Ο δράστης, μετά το μακελειό και κατά την επέμβαση της αστυνομίας, έπεσε νεκρός από πυρά, χωρίς να έχει ξεκαθαρίσει αν τον πυροβόλησε αστυνομικός ή κάποιος άλλος.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη τραγωδία στην πρόσφατη ιστορία του Μαυροβουνίου. Στις 3 Ιουνίου 1992, ο Kosta Damjanović σκότωσε 9 ανθρώπους στο χωριό Pušonjski Do.

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ