Μια Ιταλίδα στο Διάστημα – Μας δείχνει πώς λούζονται οι αστροναύτες σε μηδενική βαρύτητα

Η πρώην πιλότος Σαμάνθα Κριστοφορέτι μοιράζεται στα social media την καθημερινότητά της στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

Δύσκολη, αλλά και εξαιρετικά ενδιαφέρουσα φαίνεται να είναι σε μας τους… γήινους η ζωή στο Διάστημα, καθώς υπό συνθήκες μηδενικής βαρύτητας όλα γίνονται αλλιώς! Έτσι, συχνά «κάτοικοι» του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού (ISS) έρχονται να μας δείξουν πώς κάνουν μερικές από τις καθημερινές τους συνήθειες.

Αυτή τη φορά χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η Ιταλίδα αστροναύτης, Σαμάνθα Κριστοφορέτι, η οποία το τελευταίο διάστημα έχει «μετακομίσει» στον ISS και μοιράζεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τα μυστικά επιβίωσης στο απόλυτο κενό!

Η 45χρονη αστροναύτης με βίντεο που ανήρτησε πρόσφατα στα social media, μοιράστηκε με τους ακολούθους της την εμπειρία του να λούζει κανείς τα μαλλία του, ενώ αυτά αιωρούνται λόγω της έλλειψης βαρύτητας.

Όπως περιγράφει η ίδια, οι αστροναύτες του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού δεν κάνουν μπάνιο με τον συνηθισμένο τρόπο, αλλά χρησιμοποιούν υγρό σαπούνι, νερό και σαμπουάν χωρίς ξέβγαλμα. Και για να κάνει περισσότερο ρεαλιστική την περιγραφή της, η Σαμάνθα δείχνει live τη διαδικασία που ακολουθεί.

Αρχικά, εφαρμόζει στο κεφάλι της σαπούνι σε υγρή μορφή με λίγο νερό, χωρίς όμως να το ξεβγάζει στο τέλος. Στη συνέχεια, παίρνει απλώς μία πετσέτα και με ταμποναριστές κινήσεις απορροφάται το νερό που περισσεύει.

Η μετάδοση εικόνων από τη ζωή στον ISS έχει σίγουρα ενδιαφέρον, καθώς τα πράγματα εκεί μοιάζουν κάπως διαφορετικά.

Και επειδή η συγκεκριμένη αστροναύτης  συμμερίζεται την ανάγκη και την περιέργεια των ανθρώπων να πάρουν μία γεύση από την… εξωγήινη ζωή, αναβάζει τακτικά στιγμιότυπα από τη διαστημική καθημερινότητα στους διαδικτυακούς της λογαριασμούς.

Αντίστοιχα, σε παλαιότερα βίντεο στο Twitter και στο TikTok, αποκαλύπτει πώς μυρίζει στο Διάστημα, πώς αναπνέει εφόσον δεν υπάρχει οξυγόνο, πώς βγάζει φωτογραφίες, ενώ δεν ξεχνά να κάνει και την καθημερινή της γυμναστική… δηλαδή γιόγκα!

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ