Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήΧιθ Λέτζερ: Τα τελευταία λόγια που είπε ο ηθοποιός στην αδερφή του

Χιθ Λέτζερ: Τα τελευταία λόγια που είπε ο ηθοποιός στην αδερφή του

«Δεν φαινόταν να έχει κανένα προαίσθημα ότι ζούσε τις τελευταίες ώρες της ζωής του», είχε πει σε ντοκιμαντέρ η Κέιτ Λέτζερ

Σε λιγότερο από έξι μήνες, συμπληρώνονται ακριβώς 15 χρόνια από τον απροσδόκητο θάνατο του Χιθ Λέτζερ στη Νέα Υόρκη. Ο Αυστραλός ηθοποιός είχε μόλις τελειώσει τα γυρίσματα του ρόλου του ως «Τζόκερ» στην ταινία του Κρίστοφερ Νόλαν «The Dark Knight», όταν βρέθηκε νεκρός στην κρεβατοκάμαρα της σοφίτας του στο Μανχάταν.

Ο ρόλος του θα γινόταν ίσως ο πιο εμβληματικός της καριέρας του, καθώς του χάρισε μετά θάνατον, μια Χρυσή Σφαίρα και ένα Όσκαρ Καλύτερου Β’ Ανδρικού Ρόλου.

Οι συμπρωταγωνιστές του στην ταινία είχαν μιλήσει με ενθουσιασμό για το πώς ήταν να δουλεύεις μαζί του και τον περιέγραψαν ως «χαρισματικό», «απόλυτα αφοσιωμένο» και «πραγματικά ξεχωριστό». Μάλιστα, ο Λέτζερ φέρεται να τρόμαξε τον Μάικλ Κέιν κατά τη διάρκεια της πρόβας σε μια σκηνή που επρόκειτο να γυρίσουν μαζί, αλλά ακόμη και ο έμπειρος Άγγλος ηθοποιός είχε μόνο καλά λόγια να πει για εκείνον.

Τον Απρίλιο του 2017, η «Paramount Network» πρόβαλε ένα ντοκιμαντέρ για τη ζωή και τον θάνατο του ηθοποιού. Η αδερφή του αείμνηστου ηθοποιού Κέιτ Λέτζερ με αφορμή την προβολή του ντοκιμαντέρ, αποκάλυψε τα τελευταία λόγια που της είπε.

Πόσα αδέρφια είχε ο Χιθ Λέτζερ
Ο σταρ του Χόλιγουντ, του οποίου το πλήρες όνομα είναι Χίθκλιφ Άντριου Λέτζερ, γεννήθηκε στις 4 Απριλίου 1979 στο Περθ της Δυτικής Αυστραλίας. Ο πατέρας του Κιμ Λέτζερ, εργάστηκε ως μηχανικός ορυχείων και οδηγός αγώνων αυτοκινήτων, ενώ η μητέρα του Σάλι Ράμσχαου ήταν καθηγήτρια γαλλικών.

Ο γάμος των γονιών του έληξε όταν ο Χιθ ήταν μόλις 11 ετών. Εκείνη την εποχή, η οικογένειά του αποτελούνταν μόνο από τον ίδιο, τους γονείς του και τη μεγαλύτερη αδελφή του, την Κέιτ.

Μετά τον χωρισμό τους, η μητέρα του παντρεύτηκε και το 1990 απέκτησαν μια κόρη. Και ο πατέρας του έκανε το ίδιο και το 1996 απέκτησε και εκείνος μια κόρη.

Η Κέιτ Λέτζερ ήταν και η ίδια ηθοποιός όταν ήταν νεότερη. Στην πραγματικότητα, ήταν το δικό της ενδιαφέρον για την υποκριτική που ενέπνευσε τον Χιθ να ακολουθήσει μια παρόμοια πορεία. Η Κέιτ σήμερα εργάζεται κυρίως ως δημοσιογράφος.

Η πρώτη εμπειρία του Χιθ στην υποκριτική ήταν στο γυμνάσιο όπου υποδύθηκε τον διάσημο χαρακτήρα του Πίτερ Παν σε μια θεατρική παράσταση του σχολείου.


Ο Λέτζερ πάλευε για χρόνια με τα χάπια

Τα κύρια γυρίσματα της ταινίας «Ο Σκοτεινός Ιππότης» κράτησαν συνολικά 127 ημέρες και ολοκληρώθηκαν στα μέσα Νοεμβρίου του 2007. Όταν ο Λέτζερ πέθανε περίπου δύο μήνες μετά, το έργο βρισκόταν στη φάση του μοντάζ.

Μετά την ολοκλήρωση της νεκροψίας, τα αίτια του θανάτου έδειξαν υπερβολική δόση συνταγογραφούμενων φαρμάκων. Ο ηθοποιός πάλευε με την εξάρτηση από τα συνταγογραφούμενα χάπια, ένα πρόβλημα για το οποίο είχε μιλήσει ανοιχτά λίγους μήνες πριν.

Τα ακραία μέτρα στα οποία είχε προχωρήσει προκειμένου να δημιουργήσει έναν χαρακτήρα που συγκίνησε τον κόσμο στο «The Dark Knight», είχαν επιβαρύνει σοβαρά τη σωματική αλλά και την ψυχική του υγεία, ενώ επιπλέον έπρεπε να περάσει χρόνο μακριά από την οικογένειά του.

Ο Λέτζερ είχε σχέση με τη συνάδελφό του ηθοποιό Μισέλ Γουίλιαμς από το 2004 και μαζί είχαν αποκτήσει μια κόρη. Τον Σεπτέμβριο του 2007, το ζευγάρι χώρισε μετά από έναν σύντομο αρραβώνα και έχοντας ζήσει μαζί για μερικά χρόνια.

Όλες αυτές οι προκλήσεις και τα σκοτεινά σημεία της ζωής του εξετάστηκαν στο ντοκιμαντέρ όπου πάρθηκαν συνεντεύξεις από συναδέλφους, φίλους και στενούς συγγενείς. Οι τελευταίοι λέγεται ότι δέχτηκαν να μιλήσουν, όταν έδωσε τη συγκατάθεσή της η Μισέλ Γουίλιαμς.



Ποια ήταν τα τελευταία λόγια του Χιθ Λέτζερ στην αδελφή του, Κέιτ;
Η Μισέλ Γουίλιαμς απουσίαζε από το ντοκιμαντέρ με τίτλο «I Am Heath Ledger», όπως και η κόρη τους, Ματίλντ. Ο σκηνοθέτης Ντέρικ Μάρεϊ παραχώρησε συνέντευξη στο περιοδικό «People» πριν από την κυκλοφορία του ντοκιμαντέρ, μαζί με πολλούς άλλους που βρίσκονταν κοντά στον ηθοποιό, συμπεριλαμβανομένης της αδελφής του, Κέιτ.

Η Κέιτ μίλησε για το πώς είχε προειδοποιήσει τον Χιθ να μην αναμειγνύει τα συνταγογραφούμενα χάπια του και είπε ότι ο ηθοποιός συμφώνησε να ακολουθήσει τη συμβουλή της. «Είπα απλώς: “Πρέπει να είσαι πολύ προσεκτικός όταν αναμειγνύεις πράγματα” και εκείνος είπε: “Κέιτι, γεια σου, έλα τώρα, φυσικά”».

Μιλώντας για την τελευταία φορά που συνομίλησαν οι δυο τους, αποκάλυψε επίσης ότι ο Χιθ ακουγόταν χαρούμενος και αισιόδοξος και δεν φαινόταν να έχει κανένα προαίσθημα ότι ζούσε τις τελευταίες ώρες της ζωής του.

«Μαγείρευα δείπνο και γελούσαμε στο τηλέφωνο», είπε η Κέιτ. «Μετά είπε: ‘Πρέπει να φύγω και θα σε πάρω στις 8:30 το πρωί και αυτό ήταν όλο. Αυτή ήταν η τελευταία μας συζήτηση. Είπα ‘Εντάξει, σ’ αγαπώ’. Και αυτό ήταν. Είναι σπαρακτικό».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ