Εφιάλτης στη Βραζιλία: Κρατούσε τη γυναίκα και τα δυο παιδιά του για 17 χρόνια σε «μπουντρούμι»

336

Τα ενήλικα παιδιά έμοιαζαν 10-11 χρονών από τη χρόνια κακοποίηση και τον υποσιτισμό – Δείτε εικόνες από το «σπίτι του τρόμου» στην Γκουαρατίμπα

Σε μια απομονωμένη και ετοιμόρροπη παράγκα και υπό άθλιες συνθήκες διαβίωσης, παρέμεναν φυλακισμένοι ενός διεστραμμένου άνδρα για 17 ολόκληρα χρόνια μια γυναίκα και τα δυο της παιδιά στο Ρίο Ντε Τζανέιρο.

Θύματα ακραίας κακοποίησης για σχεδόν δυο δεκαετίες, τα τρία αυτά άτομα υπέμεναν φρικτά σωματικά και ψυχολογικά βασανιστήρια, ενώ ο δυνάστης τους φρόντιζε ακόμα και να «καλύπτει» τις κραυγές τους με δυνατή μουσική, συνήθεια που του χάρισε με τον καιρό το παρατσούκλι «DJ» στην υποβαθμισμένη γειτονιά στα δυτικά της βραζιλιάνικης πόλης.

Σύμφωνα με την Daily Mail, που επικαλείται βραζιλιάνικα ΜΜΕ, η γυναίκα και τα δύο της παιδιά εντοπίστηκαν εχθές από τις τοπικές Αρχές στην περιοχή Γκουαρατίμπα μετά από ανώνυμη καταγγελία. Οι τρεις «φυλακισμένοι» βρέθηκαν δεμένοι, βρόμικοι και υποσιτισμένοι, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η αστυνομία λίγο μετά τη σύλληψη του πατέρα, Λούιζ Αντόνιο Σάντος Σίλβα.

Τα δύο παιδιά της γυναίκας, ηλικίας 19 και 22 ετών, δεν έδειχναν μεγαλύτερα από 10-11 ετών, εξαιτίας της χρόνιας κακοποίησης και της πείνας.

Η μητέρα είπε στις Αρχές ότι, κατά καιρούς, εκείνη και τα παιδιά της έμεναν τελείως νηστικοί για μέρες. Ο σύζυγός της δεν της επέτρεψε ποτέ να δουλέψει και της έλεγε ότι «μόνο νεκρή θα έφευγε από το σπίτι του», ενώ δεν επέτρεπε ούτε στα παιδιά να πάνε σχολείο. Η γυναίκα είχε σκεφτεί να αποδράσει, όμως ο Σίλβα την απειλούσε ότι αυτό θα σήμαινε και το τέλος της.

«Όταν είδαμε την κατάσταση των δύο παιδιών, σκεφτήκαμε ότι αν είχαν αργήσει μία ακόμη εβδομάδα οι Αρχές δεν θα τους έβρισκαν ζωντανούς» είπε στο G1 ένας κάτοικος της γειτονιάς Γκουαρατίμπα, που ήταν παρών όταν οι αστυνομικοί μπήκαν στο σπίτι-κολαστήριο και αντίκρισαν το φρικτό θέαμα.

O ίδιος είπε ότι προσπάθησε να μιλήσει στη μητέρα την ώρα που την έβαζαν στο ασθενοφόρο, αλλά η γυναίκα ήταν τόσο εξασθενημένη που δεν έβγαινε η φωνή της.