Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήΓερμανία: Παιδί προσφύγων έγινε η πρώτη μαύρη γυναίκα υπουργός στην ιστορία της...

Γερμανία: Παιδί προσφύγων έγινε η πρώτη μαύρη γυναίκα υπουργός στην ιστορία της χώρας

Με καταγωγή από το Μαλί της δυτικής Αφρικής, η νέα υπουργός Κοινωνικών Υποθέσεων στο κρατίδιο του Σλέσβιχ Χόλσταϊν γράφει ιστορία στη Γερμανία

Πέρασε φτωχικά παιδικά χρόνια σε συνοικίες προσφύγων της Γερμανίας. Στοιχειωμένη από την αβεβαιότητα για τον χρόνο παραμονής της οικογένειάς της στη χώρα, η Αμινάτα Τουρέ από το Μάλι της δυτικής Αφρικής, μεγάλωσε πατώντας γερά στα πόδια της. Ακολούθησε το όνειρό της και ασχολήθηκε με τα κοινά.

Το 2013 έγινε μέλος των Πρασίνων και μέσα σε έξι χρόνια, έγινε η πρώτη μαύρη γυναίκα που αναλαμβάνει υπουργικό πόστο (σε τοπικό επίπεδο) στην ατμομηχανή της Ευρωζώνης.

Οι γονείς της μετακόμισαν από το Μάλι στη Γερμανία το 1991. Λίγους μήνες αργότερα, η Αμινάτα είδε το φως της ημέρας στην πόλη Νόιμίνστερ κοντά στο Κίελο.

Εξελέγη βουλευτής του τοπικού κοινοβουλίου το 2017

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Guardian», η νεαρή πολιτικός με τα ράστα κοτσιδάκια στα μαλλιά, ανέλαβε το υπουργείο Κοινωνικών Υποθέσεων στην κυβέρνηση συνασπισμού Χριστιανοδημοκρατών – Πρασίνων, στο κρατίδιο Σλέσβιχ- Χόλσταϊν.

Η 29χρονη έχει αγαστή συνεργασία με τον πρωθυπουργό του κρατιδίου, τον Χριστιανοδημοκράτη Ντάνιελ Γκίντερ, όπως επισημαίνουν τα γερμανικά ΜΜΕ.

Η Αμινάτα σπούδασε πολιτικές επιστήμες στο Πανεπιστήμιο του Κιέλου. Σε ηλικία 25 ετών, εξελέγη βουλευτής στις 29 Ιουνίου του 2017 στο τοπικό κοινοβούλιο του Σλέσβιχ Χόλσταϊν και έως το 2022 διετέλεσε αντιπρόεδρος (του κοινοβουλίου).

Από τις 29 Ιουνίου του 2022, ανέλαβε το υπουργείο Κοινωνικών Υποθέσεων, Νεότητας, Οικογένειας, Ηλικιωμένων πολιτών, Ένταξης και Ισότητας στο ομόσπονδο κρατίδιο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ