Λονδίνο: Μεγάλη φωτιά στην πλατεία Τραφάλγκαρ – 125 πυροσβέστες στη μάχη με τις φλόγες

Δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες – Καπνός βγαίνει από το υπόγειο μιας παμπ – Αυξήθηκαν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής – Έχουν εκκενωθεί κτίρια

Συναγερμός έχει σημάνει στο κεντρικό Λονδίνο, με την κινητοποίηση της Πυροσβεστικής να είναι μεγάλη, λόγω πυρκαγιάς που έχει ξεσπάσει στην πολυσύχναστη πλατεία  Τραφάλγκαρ.

Στο σημείο έχουν σπεύσει εκατοντάδες πυροσβέστες που δίνουν μάχη με τις φλόγες. Ο αριθμός των πυροσβεστών έχει αυξηθεί από 70 σε 125 λόγω της υψηλής ζέστης που επικρατεί στον χώρο όπου ξέσπασε η φωτιά. 

Όπως φαίνεται σε φωτογραφίες από το σημείο, ένα μεγάλο σύννεφο καπνού βγαίνει από τον υπόγειο χώρο μιας παμπ.Αναφορές για τραυματίες δεν υπάρχουν, ωστόσο το μισό υπόγειο φαίνεται να έχει παραδοθεί στις φλόγες και συνεπώς να έχει καταστραφεί.Η αρμόδια πυροσβετική υπηρεσία του Λονδίνου έλαβε κλήση στις 17:49 (τοπική ώρα) ύστερα από αναφορές για καπνούς και φλόγες. 

Η αστυνομία έχει αποκλείσει την περιοχή γύρω από το σημείο, με το κυκλοφοριακό κομφούζιο να είναι εμφανές στους δρόμους του Λονδίνου.

Λόγω του συμβάντος εκκενώθηκε τόσο η παμπ όσο και τα γειτονικά κτίρια και την ίδια στιγμή 150 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από την περιοχή. 

Σε ανακοίνωσή της η Πυροσβεστική τόνισε ότι η μάχη με τις φλόγες δεν έχει τελειώσει και πως μετά την κατάσβεση θα ξεκινήσει έρευνα.

Πλήθος βίντεο και φωτογραφιών αναρτήθηκαν από τους χρήστες των κοινωνικών δικτύων.

Ένας, μάλιστα, χρήστης έγραψε στο Twitter ότι ο καπνός ήταν πυκνός, ενώ ηχούσαν σειρήνες.

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ