Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήΚαύσωνας: Κόκκινος συναγερμός στην Κίνα - Αγωνία για τα ζώα της άγριας...

Καύσωνας: Κόκκινος συναγερμός στην Κίνα – Αγωνία για τα ζώα της άγριας φύσης

Σε καταφύγια πολέμου ο κόσμος για να γλιτώσει από τον καύσωνα – Ήδη, σε 86 πόλεις έχει εκδοθεί κόκκινος συναγερμός – «Ψήνεται» η Σαγκάη – Από το 1873, η θερμοκρασία στη Σαγκάη έχει ξεπεράσει τους 40 βαθμούς μόνο 15 φορές

Συνθήκες ακραίου καύσωνα βιώνουν και οι πολίτες της Κίνας,  με την υψηλή ζέστη να διαμορφώνει πρωτοφανείς καταστάσεις. Οι υψηλές θερμοκρασίες έχουν, μάλιστα, οδηγήσει τον κόσμο σε καταφύγια πολέμου ώστε να μην υποφέρουν από την απότομη άνοδο του υδράργυρου. 

Η Σαγκάη, η εμπορική πρωτεύουσα της Κίνας, και δεκάδες άλλες κινεζικές πόλεις έχουν «ψηθεί», ενώ οι δρόμοι έχουν ερημώσει.

Ήδη, σε 86 πόλεις έχει εκδοθεί κόκκινος συναγερμός, το υψηλότερο επίπεδο προειδοποίησης.

Μέσα στις επόμενες ώρες, δε, η θερμοκρασία στις περισσότερες κινεζικές πόλεις αναμένεται να ξεπεράσει τους 40 βαθμούς Κελσίου

Η Σαγκάη, η οποία εξακολουθεί να δίνει μάχη για την αναχαίτιση της πανδημίας, εξέδωσε τον πρώτο – εδώ και πέντε χρόνια – κόκκινο συναγερμό, συνιστώντας σε 25 εκατομμύρια κατοίκους να προετοιμαστούν για την ακραία ζέστη.

Από το 1873, η θερμοκρασία στη Σαγκάη ξεπέρασε τους 40 βαθμούς μόνο για 15 ημέρες.

Όπως είναι λογικό, έχουν αυξηθεί κατακόρυφα οι πωλήσεις παγωτού, ενώ καθημερινά χρησιμοποιούνται οκτώ τόνοι πάγου για τα λιοντάρια, τα πάντα και άλλα ζώα σε πάρκο της Σαγκάης.

Σε τροχιά ακραίας ζέστης και η Ουχάν, με τις υψηλές θερμοκρασίες να τη «χτυπούν».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ