Τζάστιν Μπίμπερ: Τι είναι το σπάνιο σύνδρομο «Ramsay Hunt» που παρέλυσε το πρόσωπο του

277

Δείτε το βίντεο που ανέβασε ο τραγουδιστής και δείχνει τα συμπτώματα – Πέντε άτομα ανά 100.000 εκτιμάται ότι προσβάλλονται ετησίως – Ο 28χρονος μουσικός ακύρωσε τις εμφανίσεις του

Ο σούπερ σταρ της μουσικής Τζάστιν Μπίμπερ ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι έχει διαγνωστεί με το σύνδρομο «Ramsay Hunt», μια σπάνια νευρολογική διαταραχή.

«Είναι από αυτόν τον ιό που προσβάλλει τα νεύρα στο αυτί μου, τα νεύρα του προσώπου μου, και έχει προκαλέσει στο πρόσωπό μου παράλυση», δήλωσε ο Μπίμπερ σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram.

Ο 28χρονος μουσικός αναγκάστηκε να ακυρώσει τρεις εμφανίσεις αυτή την εβδομάδα στο πλαίσιο της παγκόσμιας περιοδείας του Justice World Tour, μετά από τις εξελίξεις που είχε με την υγεία του. «Προφανώς το σώμα μου μου λέει ότι πρέπει να επιβραδύνω», είπε.

Ο Μπίμπερ περιέγραψε μερικά από τα συμπτώματα: «Όπως μπορείτε να δείτε, αυτό το μάτι δεν ανοιγοκλείνει, δεν μπορώ να χαμογελάσω από αυτή την πλευρά του προσώπου μου, αυτό το ρουθούνι δεν κινείται», είπε, δείχνοντας τη βλάβη που έχει υποστεί. Ο Μπίμπερ μόλις και μετά βίας προσπαθεί να ανοιγοκλείσει τα μάτια του και να χαμογελάσει.

Τι είναι το σύνδρομο «Ramsay Hunt»

Το σύνδρομο «Ramsay Hunt» πήρε το όνομά του από τον Αμερικανό νευρολόγο που το εντόπισε στις αρχές του 20ού αιώνα.

Προκαλείται από την ανεμοβλογιά, τον ίδιο ιό που προκαλεί τόσο την ανεμοβλογιά όσο και τον έρπητα ζωστήρα, εξηγεί η Αμερικανική Ακαδημία Ωτορινολαρυγγολογίας. Αξίζει να σημειωθεί πως πρόκειται για κάτι που εμφανίζεται σπάνια. Σύμφωνα με τον Εθνικό Οργανισμό για τις Σπάνιες Διαταραχές, μόνο πέντε άτομα ανά 100.000 εκτιμάται ότι προσβάλλονται από το «Ramsay Hunt» ετησίως.

Μπορεί να εμφανιστεί σε οποιονδήποτε έχει περάσει ανεμοβλογιά και προκαλείται από ένα ξέσπασμα έρπητα ζωστήρα, σύμφωνα με την Mayo Clinic. Μπορεί να προκαλέσει τόσο εξάνθημα γύρω από το ένα αυτί όσο και παράλυση στη μία πλευρά του προσώπου, όπως προφανώς βιώνει ο Μπίμπερ. Άλλα συμπτώματα μπορεί να περιλαμβάνουν απώλεια ακοής και ίλιγγο.

Ανάλογα με την έκταση της νευρικής βλάβης, η ανάρρωση συνήθως επέρχεται μέσα σε λίγες εβδομάδες, σύμφωνα με πληροφορίες από το Mount Sinai Health System. Οι θεραπευτικές επιλογές μπορεί να περιλαμβάνουν αντιφλεγμονώδη και αντιιικά φάρμακα.

Σε σοβαρές περιπτώσεις, μπορεί να προκαλέσει μόνιμη απώλεια ακοής και βλάβη στα μάτια, αναφέρει η Mayo Clinic.