Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήΒρέφος 7 μηνών είχε συμπτώματα κρυολογήματος, αλλά τελικά έπασχε από σπάνιο καρκίνο...

Βρέφος 7 μηνών είχε συμπτώματα κρυολογήματος, αλλά τελικά έπασχε από σπάνιο καρκίνο στο αίμα

«Τα παιδιά αρρωσταίνουν στον βρεφικό σταθμό συχνά», έλεγαν στους γονείς για να τους καθησυχάσουν


Ένα τεράστιο Γολγοθά άρχισε να ανεβαίνει η οικογένεια ενός βρέφους 7 μηνών στη Βρετανία, καθώς ένα απλό κρυολόγημα που όλοι νόμιζαν ότι είχε το παιδί, αποδείχθηκε ότι ήταν μια σπάνια μορφή καρκίνου στο αίμα, η οποία επηρεάζει λιγότερα από 100 παιδιά κάθε χρόνο στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με την nypost.com, η Mia όταν ήταν 7 μηνών εμφάνισε συμπτώματα κρυολογήματος, καθώς είχε καταρροή στη μύτη και πυρετό. Αρχικά, η μητέρα της Anjna Caulton νόμιζε ότι ήταν μια γρίπη, άποψη που ενισχύθηκε από γιατρούς και γνωστούς, που είπαν ότι είναι φυσιολογικό τα παιδιά να αρρωσταίνουν σε αυτή την ηλικία, ιδιαίτερα όταν αρχίζουν να πηγαίνουν στον βρεφικό σταθμό.

«Η Μία είχε μόλις ξεκινήσει το νηπιαγωγείο και υπέφερε από καταρροή, ήταν πολύ βουλωμένη και είχε πυρετό», είπε χαρακτηριστικά η μητέρα της και πρόσθεσε ότι «όταν κοιτάζω πίσω στο χρόνο εκείνη την περίοδο, θυμάμαι ότι ήταν κλειστή. Έκλαιγε πολύ, όμως ησύχαζε γρήγορα».

«Δεν ήξερα ότι στην πραγματικότητα το ανοσοποιητικό της σύστημα είχε σοβαρό πρόβλημα», συμπλήρωσε στη συνέχεια, καθώς η ίδια είχε λάβει «διαβεβαιώσεις» πως επειδή το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού αναπτύσσεται, είναι λογικό «να κολλήσει κάποιο μικρόβιο», χωρίς όμως «να υπάρχει κίνδυνος». Έπειτα η Mia εμφάνισε ένα εξόγκωμα στα πλευρά στη δεξιά μεριά του σώματος της, με τους γονείς να νομίζουν ότι προκλήθηκε, γιατί την τσίμπησε κάποιο έντομο.

Η υγεία του παιδιού έμεινε στάσιμη για αρκετό καιρό λοιπόν, με τους γονείς να έχουν αγχωθεί, αλλά να μην ξέρουν τι να κάνουν, καθώς όλοι έλεγαν ότι το βρέφος σύντομα θα γίνει καλά.

Τα άσχημα νέα και η μάχη με τις χημειοθεραπείες

Μετά από λίγο καιρό, η Mia εμφάνισε εκτεταμένους μώλωπες στα χέρια και τα πόδια της, με την μητέρα της να σκέφτεται ότι «αναρωτήθηκα αν ήμουν πραγματικά αγχωμένη και την κρατούσα πολύ δυνατά ενώ της άλλαζα την πάνα ή αν ήταν από το νηπιαγωγείο της».

«Εκατοντάδες τρομερές σκέψεις περνούσαν από το μυαλό μου», είπε χαρακτηριστικά η 44χρονη Anjna Caulton.

Έτσι, πήγε ξανά την μικρή στον οικογενειακό γιατρό που την παρακολουθούσε, με το παιδί να έχει γίνει χλωμό και να έχει αναπτύξει μικροσκοπικές κόκκινες φλέβες σε όλο της το σώμα. «Σε αυτό το σημείο, μετά την τρίτη επίσκεψη, παραπέμφθηκε στο νοσοκομείο, το οποίο την μετέφερε αμέσως σε απομόνωση», είπε η μητέρα του βρέφους.

Χρειάστηκαν λοιπόν, να περάσουν δύο εβδομάδες, ώστε οι γονείς να μάθουν ότι η Mia πάσχει από βρεφική οξεία λεμφοβλαστική λευχαιμία (ALL), μια σπάνια μορφή καρκίνου του αίματος και του μυελού των οστών που εμφανίζεται ετησίως σε περίπου 90 παιδιά στις ΗΠΑ, όλα ηλικίας κάτω του ενός έτους, σύμφωνα με το Ερευνητικό Νοσοκομείο St. Jude Children’s. Μάλιστα, τα πρώιμα συμπτώματα της συγκεκριμένης μορφής καρκίνου περιλαμβάνουν τον ανεξήγητο πυρετό, πρησμένους λεμφαδένες, αλλά και μώλωπες στο σώμα.

«Ήταν η πιο τρομακτική και αβέβαιη περίοδος της ζωής μου», ανέφερε η μητέρα του παιδιού και σημείωσε ότι «κάθε γονιός φέρνει το παιδί του στον κόσμο με την προσδοκία ότι θα ζήσει περισσότερο από αυτόν. Αυτή η διάγνωση ακύρωσε τελείως τον φυσικό τρόπο με τον οποίο εξελίσσεται η ζωή».

Έτσι, αμέσως το παιδί ξεκίνησε να υποβάλλεται σε χημειοθεραπείες, μεταγγίσεις αίματος και εγχειρήσεις που αφορούσαν το μυελό των οστών. Οι γονείς της παραιτήθηκαν από την εργασία τους και για 18 μήνες δεν έλειψαν ούτε στιγμή από το πλάι της.

Τρία χρόνια μετά…

Χρειάστηκε να περάσουν τρία χρόνια με καθημερινές επισκέψεις στα νοσοκομεία, ώστε να ακούσουν τα πρώτα θετικά νέα, ότι δηλαδή ο καρκίνος βρίσκεται σε ύφεση και πως το παιδί πρόκειται να επιβιώσει.

Η ευχάριστη είδηση ήρθε τον Μάρτιο του 2020 με τους γονείς να ξεσπούν σε κλάματα, καθώς όπως είπε η μητέρα της «τις πρώτες εμπειρίες από την ζωή της πήρε κατά την διάρκεια της θεραπείας, καθώς τότε έκανε τα πρώτα βήματα, γιόρτασε τα πρώτα γενέθλια, αλλά και έκανε Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά».

Πλέον, η Mia έχει γίνει 7 χρονών και αρχίζει να απολαμβάνει την ζωή, χάρη στη θεραπεία που έλαβε από το παιδιατρικό νοσοκομείο του Birmingham στο Ηνωμένο Βασίλειο, με τους γονείς να διοργανώνουν έρανο, ώστε να συγκεντρώσουν χρήματα που θα διατεθούν σε έρευνες σχετικές με τον καρκίνο, ιδιαίτερα στην παιδική ηλικία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ