Ολομόναχο αγόρι 4 ετών επιβίωσε σε δάσος και θερμοκρασία 4 βαθμών

Το μικρό αγόρι βρέθηκε ασφαλές, αφού επιβίωσε δύο ημέρες μόνο του στο άγριο δάσος της Μοντάνα σε χαμηλές θερμοκρασίες, 2,4 μίλια από το σημείο από όπου εξαφανίστηκε.

Ο Ράικερ Γουέμπ βρέθηκε σώος αλλά «πεινασμένος, διψασμένος και κρυωμένος», κατόπιν ενός δύσκολου και επικίνδυνου διημέρου στο δάσος.

Είναι σίγουρο ότι η συγκεκριμένη περιπέτεια που βιώσε το περασμένο σαββατοκύριακο, θα του μείνει βαθιά χαραγμένη στη μνήμη του.

Ο 4χρονος δηλώθηκε ως αγνοούμενος λίγο πριν τις 5 το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής από έναν γείτονα που ανησύχησε.

Οι αστυνομικοί πληροφορήθηκαν ωστόσο ότι αγνοούταν ήδη για περισσότερες από δύο ώρες σε εκείνο το σημείο και ότι τελευταία φορά τον είχαν δει να παίζει με τον σκύλο της οικογένειας στην αυλή του.

Βρισκόταν μόνος του στη δασώδη περιοχή, καθώς η θερμοκρασία έπεσε στους 4 βαθμούς Κελσίου τη νύχτα του Σαββάτου, ενώ ταυτόχρονα οι έντονες καταιγίδες δυσκόλευαν την επιχείρηση αναζήτησης.

Οι ομάδες εναέριας έρευνας, που αποτελούνταν από 53 άτομα (αστυνομικοί, πυροσβέστες, εθελοντές, ειδικά εκπαιδευμένοι σκύλοι, μη επανδρωμένα αεροσκάφη και ελικόπτερα) αναγκάστηκαν να γυρίσουν πίσω λόγω των πολύ κακών καιρικών συνθηκών που προκάλεσε η βροχή και η περιορισμένη ορατότητα, σύμφωνα με το γραφείο του σερίφη.

Η πυκνή βλάστηση σε συνδυασμό με την έντονη κακοκαιρία δυσκόλευαν ιδιαίτερα το έργο τους.

Ο Ράικερ βρέθηκε τελικά περίπου 2,4 μίλια από το σημείο από όπου εξαφανίστηκε.

Ήταν «σε καλή διάθεση και φαινόταν υγιής, αν και πεινούσε, διψούσε και κρύωνε», ανέφερε το γραφείο του σερίφη, σημειώνοντας πως το παιδί μεταφέρθηκε στο ιατρικό κέντρο για εξετάσεις.

Τέλος καλό όλα καλά για τον τολμηρό μικρό, που με το θάρρος του τα κατάφερε παληκαρίσια.

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ