Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήΝτονμπάς: Αιχμάλωτοι από τη Βρετανία και το Μαρόκο καταδικάστηκαν σε θάνατο

Ντονμπάς: Αιχμάλωτοι από τη Βρετανία και το Μαρόκο καταδικάστηκαν σε θάνατο

Τι αποφάσισε δικαστήριο στη αυτοανακηρυχθείσα Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ.

Το ανώτατο δικαστήριο της υποστηριζόμενης από τη Ρωσία Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ εξέδωσε την Πέμπτη θανατικές καταδίκες για δύο Βρετανούς και ένα Μαροκινό που συνελήφθησαν ενώ πολεμούσαν για την Ουκρανία, όπως μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti και αναμεταδίδει το Reuters.

Οι τρεις άνδρες δήλωσαν ότι θα ασκήσουν έφεση κατά της απόφασης, μετέδωσε το Tass.

Όπως είναι φυσικό η συγκεκριμένη είδηση έχει προκαλέσει παγκόσμια ανησυχία, καθώς είναι η πρώτη φορά που υπάρχει μια τέτοια απόφαση για μισθοφόρους που πολεμούν στο πλευρό του ουκρανικού στρατού.

Και οι δύο Βρετανοί υπηρετούν στις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας, λέει από τη μεριά του το Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ έχει καταστήσει σαφές ότι είναι αιχμάλωτοι πολέμου που δικαιούνται ασυλίας και δεν θα πρέπει να αντιμετωπίσουν ποινική δίωξη για συμμετοχή σε εχθροπραξίες, όπως αναφέρει το BBC.

Σύμφωνα με το CNN, οι τρεις άνδρες πιάστηκαν αιχμάλωτοι στα μέσα Απριλίου στη Μαριούπολη.

Ποιοι είναι οι τρεις αιχμάλωτοι

Με βάση διεθνή ρεπορτάζ, οι Βρετανοί ονομάζονται Αϊντέν Ασλίν και Σον Πίνερ και ο Μαροκινός ονομάζεται Μπραχίμ Σααντούν.

Το BBC αναφέρει ότι ο Ασλίν είναι 28 ετών και κατάγεται από το Νοτιγχαμσάιρ και ο Πίνερ είναι 48 ετών και κατάγεται από το Μπεντφορντσάιρ, όπως σημειώνει το BBC.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ