Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήΤζόνι Ντεπ και Άμπερ Χερντ: Αχαλίνωτη χρήση ναρκωτικών και «αμοιβαία κακοποίηση»

Τζόνι Ντεπ και Άμπερ Χερντ: Αχαλίνωτη χρήση ναρκωτικών και «αμοιβαία κακοποίηση»

H δίκη του Τζόνι Ντεπ και της Άμπερ Χερντ είναι σε εξέλιξη, με τους ενόρκους να μην έχουν ακόμη καταλήξει σε ετυμηγορία για την πολύκροτη υπόθεση, που απασχολεί ένα από τα πρώην λαμπερά ζευγάρια του Χόλιγουντ.

Για έξι εβδομάδες στο δικαστήριο της Βιρτζίνια των ΗΠΑ, συζητείται η υπόθεση ενός γάμου, ο οποίος αρχικά ξεκίνησε ως όνειρο και για τις δύο πλευρές, όμως σύντομα κατέληξε σε έναν εφιάλτη με ιστορίες κακοποίησης και αχαλίνωτη χρήση ναρκωτικών.

Ακολουθούν 10 κρίσιμες στιγμές από την πολύκροτη δίκη, η οποία ξεκίνησε ύστερα από μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση που κατέθεσε ο πρωταγωνιστής των «Πειρατών της Καραϊβικής» στη πρώην σύζυγο του, όταν το 2018 εκείνη έγραψε ένα άρθρο στην Washington Post, ισχυριζόμενη ότι είναι «επιζήσασα οικογενειακής βίας».

Τοξική σχέση με «αμοιβαία κακοποίηση»

Σύμφωνα με αναλυτικό δημοσίευμα του bbc.com, το οποίο συνοψίζει τα σημαντικά τεκταινόμενα της δίκης, από την πρώτη στιγμή στο δικαστήριο φάνηκε ότι πρόκειται για μια τοξική σχέση, την οποία θα μπορούσαν να περιγράψουν δύο λέξεις: αμοιβαία κακοποίηση.

Σύμφωνα με την κλινική ψυχολόγο Laurel Anderson και πρώην σύμβουλο γάμου του ζευγαριού, την οποία επικαλέστηκε η πλευρά του Ντεπ, οι δύο ηθοποιοί είχαν μια ασταθή σχέση, ενώ συχνά τσακώνονταν στις συνεδρίες που γίνονταν για να σώσουν τον γάμο τους. Και οι δύο απειλούσαν συχνά να αποχωρήσουν μετά από έντονες λογομαχίες, όμως η Χερντ συνήθως δημιουργούσε την ένταση, σύμφωνα με την Anderson.

Η ίδια σημείωσε ότι διαπίστωσε «αμοιβαία κακοποίηση», όμως είπε ότι ο Ντεπ βγήκε εκτός εαυτού στη συγκεκριμένη σχέση. «Ήταν καλά ελεγχόμενος για δεκαετίες πριν συναντηθεί με την κα Χερντ», είπε χαρακτηριστικά, αναφερόμενη στα ξεσπάσματα θυμού του ηθοποιού.

«Ήταν σημείο υπερηφάνειας για εκείνη, αν ένιωθε ασέβεια, έπρεπε να ξεκινήσει έναν καυγά», πρόσθεσε στη συνέχεια, αναφερόμενη στις προσπάθειες της Άμπερ Χερντ για να κρατήσει τον Ντεπ δίπλα της.

Ανατριχιαστικά μηνύματα

Κατά την διάρκεια της δίκης, η πλευρά της Χερντ παρουσίασε μηνύματα στο δικαστήριο που είχε στείλει ο Τζόνι Ντεπ σε γνωστούς και φίλους, στα οποία έγραφε ότι ήθελε να την κάψει και να βεβαιωθεί πως ήταν νεκρή.

«Ας την κάψουμε», έγραψε χαρακτηριστικά το 2013 σε μήνυμα προς τον Βρετανό ηθοποιό Paul Bettany και πρόσθεσε «ας την πνίξουμε πριν την κάψουμε», ενώ στη συνέχεια σημείωσε ότι θα ήθελε «να βεβαιωθεί ότι είναι νεκρή».

Διαταραχές προσωπικότητας ή PTSD

Ένα κρίσιμο σημείο στη δίκη, το οποίο απέκτησε τεράστια δημοσιότητα στα social media, ήταν όταν κατέθεσε η ιατροδικαστής ψυχολόγος Shannon Curry, η οποία ισχυρίστηκε ότι η Άμπερ Χερντ έχει δύο διαταραχές προσωπικότητας και συγκεκριμένα από οριακή διαταραχή προσωπικότητας και ιστριονική διαταραχή προσωπικότητας.

Σύμφωνα με την ίδια, όσοι πάσχουν από τις συγκεκριμένες διαταραχές, εμφανίζουν συναισθηματική αστάθεια και έχουν αυξημένη την ανάγκη να μαγνητίζουν το ενδιαφέρον και την προσοχή του περίγυρού τους. Παράλληλα, είπε ότι «μιμούνται στοιχεία της προσωπικότητας των ανθρώπων από τον περίγυρό τους. Τον τρόπο που ντύνονται. Τα ενδιαφέροντά τους. Τον τρόπο που μιλούν».

Παρόλα αυτά, ο ψυχολόγος Dawn Hughes που κάλεσε η πλευρά της Χερντ, ανέφερε ότι η ηθοποιός πάσχει από μετατραυματικό στρες (PTSD), λόγω της κακοποίησης που υπέστη.

Το συγκεκριμένο σημείο της δίκης κέντρισε αμέσως το ενδιαφέρον των χρηστών των social media, οι οποίοι ξεκίνησαν έκτοτε να ασχολούνται μαζικά με την υπόθεση, καθώς υποστήριξαν ότι εντόπισαν εναλλαγές της προσωπικότητας της Χερντ στη δίκη, σύμφωνα με όσα είχε καταθέσει η ψυχολόγος Shannon Curry.

Αχαλίνωτη χρήση ναρκωτικών

Σε όλη την διάρκεια της δίκης, οι δύο πλευρές παραδέχθηκαν έμμεσα ή άμεσα, ότι έκαναν αχαλίνωτη χρήση ναρκωτικών και ουσιών, είτε ήταν μαζί, είτε χώρια. Όμως δεν έχει καθοριστεί ποιος επηρεάστηκε περισσότερο από τις καταχρήσεις, γιατί η κάθε πλευρά υποστηρίζει ότι το «έλεγχε».

Αρχικά, η Χερντ περιέγραψε έναν Ντεπ που έπινε αρκετό αλκοόλ με αποτέλεσμα να γίνεται βίαιος, ενώ επικαλέστηκε και περιπτώσεις στις οποίες τον είχαν δει δημόσια, να λιποθυμά. Χαρακτηριστικά, η μακροχρόνια μάνατζερ ιδιωτικού νησιού που διατηρεί ο ηθοποιός στις Μπαχάμες, είπε ότι ο Ντεπ είχε λιποθυμήσει στην άμμο μπροστά στον γιο του, ύστερα από κατάχρηση.

Στον αντίποδα όμως, η πλευρά του Ντεπ ισχυρίστηκε ότι γινόταν χρήση ναρκωτικών και αλκοόλ που δεν ξεπερνούσε τα όρια, ενώ σε περιπτώσεις που είχε συμβεί, συνήθως ο Ντεπ δεν ήταν σε θέση να αντιδράσει.

Το αληθινό «Τέρας»

Κατά την διάρκεια της δίκης και οι δύο πλευρές περιέγραψαν ως «τέρας» τον άλλον, με την Άμπερ Χερντ να αναφέρει πως είδε την σκοτεινή πλευρά του πρώην συζύγου της και την βίαιη εκδοχή του. Μάλιστα, επικαλέστηκε και μήνυμα του Ντεπ, ο οποίος είχε γράψει «η Άμπερ κι εγώ είμαστε απολύτως τέλειοι… Κλείδωσα το παιδί-τέρας μου σε ένα κλουβί βαθιά μέσα μου και λειτούργησε».

Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι πρόκειται για μια φράση που χρησιμοποίησε, γιατί «την άκουγα συνέχεια», ενώ είπε υπέφερε στα χέρια της και ότι αυτός έχει υποστεί κακοποίηση στη πραγματικότητα.

Επίσης, παρουσίασε ηχητικά ντοκουμέντα, στα οποία ακούστηκε η Άμπερ Χερντ να λέει ότι έχει χτυπήσει τον πρώην σύζυγο της.

Το κομμένο δάχτυλο και η κακοποίηση με το μπουκάλι

Μια χαρακτηριστική στιγμή της δίκης, ήταν οι καταθέσεις για το ταξίδι στην Αυστραλία το 2015, όταν ο Τζόνι Ντεπ συμμετείχε ακόμα στα γυρίσματα των «Πειρατών της Καραϊβικής». Η Χερντ είπε ότι δέχτηκε σεξουαλική επίθεση με μπουκάλι από τον Τζόνι Ντεπ, ένα βράδυ που ήταν μεθυσμένος και είχαν τσακωθεί

Αντιθέτως, ο ηθοποιός ισχυρίστηκε ότι τσακώθηκαν μεν, όμως εκείνη πήρε ένα μπουκάλι βότκα, με το οποίο του έκοψε το δάχτυλο στο χέρι.

Οι μάρτυρες έδωσαν διφορούμενες καταθέσεις για το περιστατικό, ενώ ο χειρούργος που κλήθηκε από την ομάδα της Χερντ αμφισβήτησε την εκδοχή του τραυματισμού, γιατί σύμφωνα με τον ίδιο, αν είχε κοπεί το δάχτυλο από το χέρι του ηθοποιού, θα έπρεπε να είχε φύγει το νύχι από την θέση του, κάτι που δεν έγινε, σύμφωνα με τον ίδιο.

Νέα σχέση ή παθιασμένη δικηγόρος;

Όσο προχωρούσε η δίκη, η πλευρά του Τζόνι Ντεπ κέρδιζε την συμπάθεια των χρηστών των social media, όμως ο πρωταγωνιστής των «Πειρατών της Καραϊβικής» απέκτησε νέο κύμα υποστήριξης, μετά τις ενέργειες μιας εκ των δικηγόρων του.

Συγκεκριμένα, η Camille Vasquez εμφανίστηκε να τον αγκαλιάζει αρκετές φορές, σε σημεία της δίκης που «φαινόνταν ότι κέρδισαν», ενώ φόρεσε ακόμα και μπλουζάκι που έγραφε δικαίωση για τον Ντεπ.

Αμέσως φούντωσαν φήμες που ανέφεραν ότι ήταν μαζί, ορισμένοι υποστήριξαν ότι απλά πρόκειται για μια παθιασμένη δικηγόρο, ενώ άλλοι θεώρησαν ότι πρόκειται για κόλπο, ώστε ο ηθοποιός να κερδίσει την συμπάθεια του κοινού, με το σκεπτικό ότι «γυρίζει σελίδα μετά την Χερτν», καθώς φάνηκε ότι η ίδια διατηρούσε εξωσυζυγικές σχέσεις, όσο διάστημα ήταν παντρεμένοι.

Η κατάθεση της Κέτι Μος

Η δικηγορική ομάδα του Τζόνι Ντεπ ήθελε από την πρώτη στιγμή να φωνάξει στο δικαστήριο της Κέιτ Μος για να καταθέσει υπέρ του ηθοποιού, όμως απαγορεύονταν, γιατί στο παρελθόν ήταν ζευγάρι, ενώ ακόμα και τώρα διατηρούν πολύ καλές σχέσεις.

Τα πράγματα άλλαξαν όμως, όταν η Άμπερ Χερντ είπε πως η ίδια γρονθοκόπησε τον πρώην σύζυγο της, ενώ βρίσκονταν με τον ίδιο και την αδερφή της, Γουίτνεϊ μπροστά από μία σκάλα, γιατί θυμήθηκε πως ο Τζόνι Ντεπ είχε σπρώξει την Κέιτ Μος από τις σκάλες, όταν ήταν ζευγάρι.

Έτσι, η ίδια μπόρεσε να καταθέσει στη δίκη, με το σκεπτικό ότι αναφέρθηκε το όνομα της να πρωταγωνιστεί σε υπόθεση κακοποίησης και μάλιστα χωρίς να έχει καταγγελθεί στις αρχές από την ίδια.

Το supermodel πήρε το μέρος του πρώην συντρόφου της και είπε ότι ποτέ δεν την χτύπησε, διαψεύδοντας τους ισχυρισμούς της ηθοποιού.

«Απειλές θανάτου»

Η Άμπερ Χερντ στα τελευταία λόγια της κατάθεσης της, είπε ότι πλέον δέχεται απειλητικά μηνύματα στα social media και «απειλές θανάτου». Σύμφωνα με την ίδια, ο Ντεπ έχει ενορχηστρώσει μια εκστρατεία προπαγάνδας υπέρ του, με στόχο να κερδίσει την δίκη.

Στον αντίποδα, η ομάδα του Ντεπ αρνήθηκε τις κατηγορίες, ενώ εξαπέλυσε νέα επίθεση στην Χερντ κατηγορώντας την, ότι κατέστρεψε την καριέρα του ηθοποιού, καθώς πολλές συνεργασίες του ακυρώθηκαν, μετά τις δημόσιες καταγγελίες της Άμπερ Χερντ, για τις οποίες όμως, δεν είχε κυνηγήσει νομικά τον πρώην σύζυγο της.

Έκδοση απόφασης

Οι ένορκοι λοιπόν, πρόκειται να συνεδριάσουν ξανά για την τελική ετυμηγορία τους, ενώ Αμερικανοί νομικοί μιλώντας σε ΜΜΕ των ΗΠΑ ανέφεραν, ότι ενδέχεται η καθυστέρηση να οφείλεται, λόγω της έκδοσης αποζημίωσης.

Δηλαδή, πέρα ότι θα πρέπει να επιλέξουν την πλευρά που λέει την αλήθεια, στη συνέχεια θα πρέπει να αποφασίσουν εάν πρέπει να εκδοθεί αποζημίωση, απόφαση όμως που χρειάζεται ομοφωνία ανάμεσα στους ενόρκους και όχι μια απλή πλειοψηφία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ