Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήEurovision 2022: Ρώσοι χάκερς ενδέχεται να σαμποτάρουν την Ουκρανία, μπλοκάροντας την ψηφοφορία

Eurovision 2022: Ρώσοι χάκερς ενδέχεται να σαμποτάρουν την Ουκρανία, μπλοκάροντας την ψηφοφορία

Δημοσιεύματα θέλουν την ομάδα «Killnet», η οποία αποτελείται από χάκερς υποστηρικτές του Πούτιν, να «εισβάλουν» στην επίσημη πλατφόρμα, όπου γίνεται η ψηφοφορία – Θέλουν να εμποδίσουν τη διαφαινόμενη νίκη των Ουκρανών, οι οποίοι είναι το μεγάλο φαβορί του διαγωνισμού

«Σαμποτάζ» στην Ουκρανία ετοιμάζονται να κάνουν Ρώσοι χάκερς, προκειμένου να μην κερδίσει την πρωτιά στη φετινή Eurovision.

Σύμφωνα με τα στατιστικά και τα στοιχήματα μέχρι στιγμής, το μεγάλο φαβορί του μεγάλου μουσικού διαγωνισμού είναι η Ουκρανία, λόγω της εμπόλεμης κατάστασης που επικρατεί στη χώρα, με τις ρωσικές δυνάμεις να συνεχίζουν τις επιθέσεις.

Τη χώρα εκπροσωπεί το συγκρότημα «Kalush Orchestra», με το τραγούδι «Stefania».

Ωστόσο, οι υποστηρικτές του Πούτιν φαίνεται πως δεν θα αφήσουν την Ουκρανία να βγει νικήτρια.

Δημοσίευμα της DailyMail αναφέρει πως η ομάδα «Killnet», η οποία υποστηρίζει τον Ρώσο πρόεδρο και δραστηριοποιείται στον κυβερνοχώρο, σκοπεύει να σαμποτάρει την ουκρανική προσπάθεια, μπλοκάροντας τη διαδικασία της ψηφοφορίας υπέρ της χώρας.

Σε επίσημη ανάρτησή της στον ιστότοπο Telegram, η ομάδα Killnet αναφέρει: «Δεν μπορείς να ψηφίσεις διαδικτυακά. Ίσως να φταίει η επίθεσή μας στο DDOS».Εκπρόσωπος της Eurovision αρνείται όμως ότι υπάρχει κίνδυνος να «εισβάλλει» κανείς στο σύστημα: «Κάθε χρόνο το σύστημα ψηφοφορίας του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision έχει ένα ευρύ φάσμα μέτρων ασφαλείας για την προστασία της συμμετοχής του κοινού, από εξωτερικές επιρροές. Δεν έχει αλλάξει τίποτα φέτος».Υπενθυμίζεται πως η Ρωσία δεν θα διαγωνιστεί στη φετινή Eurovision, καθώς αποκλείστηκε από τη διοργάνωση, μετά την εισβολή στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο.Σε περίπτωση που τελικά, οι «χάκερς του Πούτιν» δεν τα καταφέρουν και η Ουκρανία αναδειχθεί η μεγάλη νικήτρια του διαγωνισμού, η διοργάνωση την επόμενη χρονιά, δεν θα λάβει χώρα εκεί.

Οι Σουηδοί έχουν ήδη επικοινωνήσει με την ουκρανική αποστολή και έχουν εκφράσει την προθυμία τους να φιλοξενήσουν εκείνοι τον διαγωνισμό στη Στοκχόλμη, σε περίπτωση που η Ουκρανία κατακτήσει την πρώτη θέση του 66ου διαγωνισμού.

Το τραγούδι «Stefania» από την πρώτη κιόλας, στιγμή μετατράπηκε σε έναν άτυπο ύμνο της χώρας, η οποία δέχεται τον τελευταίο καιρό επίθεση από τις ρωσικές δυνάμεις.

Ο τραγουδιστής Όλεχ Πσιουκ είχε δηλώσει για το κομμάτι: «Το τραγούδι γράφτηκε πολύ πριν τον πόλεμο. Ήταν αφιερωμένο στη μητέρα μου, όμως μετά την εισβολή και τον πόλεμο, πήρε άλλες διαστάσεις και πολύς κόσμος άρχισε να το ταυτίζει με την Ουκρανία ως μητέρα-πατρίδα. Είναι πια μέσα στην καρδιά πολλών Ουκρανών κι έχει αυξηθεί σημαντικά η δημοφιλία και ο συμβολισμός του».

Όσο για τον διαγωνισμό και το γεγονός ότι αποτελεί το «μεγάλο φαβορί», δήλωσε: «Για τη χώρα μας, είναι τόσο σημαντικό να έχουμε νίκες σε όλα τα επίπεδα. Αυξάνει το ηθικό μας».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ