Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήΜοskva: Θρίλερ με τον κυβερνήτη - Είναι ζωντανός ή νεκρός;

Μοskva: Θρίλερ με τον κυβερνήτη – Είναι ζωντανός ή νεκρός;

Με βίντεο του Αντον Κουπρίν απάντησαν οι Ρώσοι στο Κίεβο που λέει ότι είναι νεκρός

Για τους Ουκρανούς, ο Άντον Κούπριν, κυβερνήτης της ναυαρχίδας του ρωσικού στόλου «Moskva» που βυθίστηκε ύστερα από έκρηξη στο πλοίο, είναι νεκρός.

Ωστόσο, ρεπορτάζ της βρετανικής εφημερίδας «Sun» αναφέρει ότι υπάρχει βίντεο από τη Σεβαστούπολη -λιμάνι της Κριμαίας- που δείχνει τον 44χρονο κυβερνήτη του Moskva, Άντον Κούπριν, να παρίσταται σε μία τελετή αποχαιρετισμού» στο καταδρομικό στο λιμάνι της Κριμαίας. Η τελετή πραγματοποιήθηκε στη Σεβαστούπολη την Παρασκευή σε ένα μνημείο προς τιμήν της 300ης επετείου του ρωσικού στόλου.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο 26 δευτερολέπτων που απεικονίζει, μεταξύ άλλων, τον 60χρονο ναύαρχο της Μαύρης Θάλασσας Νικολάει Γεβμένοφ να απευθύνεται σε αξιωματικούς του ναυτικού.

Στο επίμαχο βίντεο απεικονίζεται και ο κυβερνήτης τη ναυαρχίδας του ρωσικού στόλου, Άντον Κούρπιν, λίγες ώρες αφότου οι ουκρανικές αρχές ανακοίνωσαν ότι είναι νεκρός.

Οι Ρώσοι δεν είχαν επιβεβαιώσει τον θάνατο του Κούπριν αλλά η κυβέρνηση της Μόσχας δεν έχει ανακοινώσει θανάτους αξιωματούχων στον πόλεμο των 51 ημερών.

Σύμφωνα με τις αρχές του Κιέβου, ο πρώτος κυβερνήτης του Moskva σκοτώθηκε μετά το χτύπημα στο πολεμικό πλοίο από δύο ουκρανικούς πυραύλους «Neptune».

«Πέθανε κατά τη διάρκεια έκρηξης και της πυρκαγιάς που προκλήθηκε στη ναυαρχίδα του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας της Ρωσικής Ομοσπονδίας», δήλωσε ο Αντόν Γκερασένκο, σύμβουλος του υπουργείου Εσωτερικών του Κιέβου.

Η Ρωσία από την πλευρά της ισχυρίστηκε ότι το πλήρωμα πραγματοποίησε έγκαιρα εκκένωση αλλά υπάρχουν όλο και περισσότερες αναφορές για εκατοντάδες χαμένες ζωές στο καταδρομικό.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ