Πόλεμος στην Ουκρανία: Μητέρα έγραψε στοιχεία επικοινωνίας στο κορμί της 2χρονης κόρης της

Η οδύνη του πολέμου και ο αγώνας να προστατεύσουν τα ανήλικα παιδιά τους – Κάποιες άλλες μητέρες ράβουν τα στοιχεία των παιδιών στα ρούχα τους 

Είναι η φρίκη του πολέμου η οποία αποτυπώνεται στο σώμα ενός 2χρονου παιδιού. Στην πλάτη του είναι γραμμένα από την ίδια του τη μητέρα τα οικογενειακά στοιχεία σε περιπτώσει που η μητέρα καταλήξει και σωθεί μόνο η δίχρονη κόρη.

Η οδυνηρή πραγματικότητα του ατελείωτου ανθρώπινου πόνου στην Ουκρανία που σφυροκοπάτε πάνω από ένα μήνα από τις ρωσικές δυνάμεις.

Η Sasha Makoviy μοιράστηκε στα social media την εικόνα της κόρης της Vira έχοντας γράψει με στυλό στην πλάτη της την ημερομηνία των γενεθλίων της και τους αριθμούς τηλεφώνου της χαραγμένους με στυλό στο σώμα της.

«Τα έγραψα πάνω στη Vira σε περίπτωση που συνέβαινε κάτι σε εμάς».

Η μητέρα εξήγησε ότι έγραψε το μήνυμα την πρώτη μέρα του πολέμου καθώς άκουγε εκρήξεις και σειρήνες να ηχούν γύρω της.

Η οικογένεια είναι ασφαλής σήμερα αλλά η Sasha Makoviy θέλησε να μοιραστεί τη φωτογραφία για να δείξει τη φρίκη του πολέμου καθώς οι δυνάμεις του Πούτιν συνεχίζουν να στοχεύουν πολίτες και παιδιά.

«Το έγραψα με τα χέρια τρεμάμενα», είπε και αποκάλυψε μάλιστα πως μέχρι που πέρασε από το μυαλό της «γιατί δεν της έκανα τατουάζ με αυτές τις πληροφορίες;».

Η μητέρα της 2χρόνης Vira δημοσίευσε ακόμη μία φωτογραφία στην οποία απεικονίζεται μία κάρτα με τα ίδια στοιχειά να την έχει τοποθετήσει στο μπουφάν της κόρης της.

Δεν είναι όμως η μοναδική μητέρα που έγραψε στο σώμα του παιδιού τη στοιχεία επικοινωνίας.

«Την πρώτη μέρα του πολέμου έκανα το ίδιο για τον τρίχρονο γιο μου. Και παρόλο που είμαστε τώρα μαζί του στην Αγγλία, το χαρτί είναι πάντα μαζί του», σχολίασε μία άλλη γυναίκα στην ανάρτηση.

Άλλοι είπαν ότι έραψαν στοιχεία επικοινωνίας στα ρούχα των παιδιών τους και τους έφτιαξαν βραχιόλια με στοιχεία έκτακτης ανάγκης.

Οι εικόνες αυτές έρχονται λίγο μετά τη δημοσίευση των εικόνων φρίκης από την Μπούτσα στις οποίες αποτυπώνεται η βαρβαρότητα των Ρώσων με σωρούς δεκάδων αμάχων και φρικτές ιστορίες βιασμών και κακοποίησης.

Όπως αναφέρει η Daily Mail μια γιαγιά που ζει στo Ιρπίν, είπε ότι είδε αρκετούς στρατιώτες να βιάζουν μια μητέρα και τη 15χρονη κόρη της.

Χαρακτηρίζοντας τους Ρώσους στρατιώτες «ζώα», η Άννα Σέβτσενκο, 63 ετών, κατηγόρησε το Κρεμλίνο για εγκλήματα πολέμου και είπε στη Daily Mail: «Δεν πιστεύετε τι ζήσαμε εκεί. Πυροβόλησαν ανθρώπους που προσπαθούσαν να διαφύγουν και τους άφησαν στο δρόμο. Μεθυσμένοι Ρώσοι κλωτσούσαν τις πόρτες των κελαριών και έβγαζαν γυναίκες έξω και τις βίαζαν. Ένα κορίτσι ηλικίας μόλις 15 ετών βιάστηκε με τη μητέρα της από αρκετούς στρατιώτες».

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ