Ουκρανία – Ο Ζελένσκι ξεσπά για τις θηριωδίες στην Μπούκα: «Μητέρες Ρώσων στρατιωτών, δείτε τι μπ…α μεγαλώσατε»

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας έκανε ανάρτηση με φωτογραφίες από τα πτώματα μέσα στην πόλη – Μίλησε για «δολοφόνους, πλιατσικολόγους, χασάπηδες» – Νωρίτερα, κατηγόρησε τη Ρωσία για γενοκτονία –  Προσοχή, πολύ σκληρές εικόνες

Έντονο ήταν το ξέσπασμα του Βολοντίμιρ Ζελένσκι για τις ρωσικές θηριωδίες που έγιναν στην πόλη Μπούκα, κοντά στο Κίεβο, με τα νεκρά πτώματα να βρίσκονται πεσμένα στους δρόμους.

Σε ανάρτησή του στο Telegram, ο πρόεδρος της Ουκρανίας έγραψε μάλιστα: «Μητέρες Ρώσων στρατιωτών δείτε τι μπ….α μεγαλώσατε», ενώ κατηγόρησε και τη Δύση, που δεν δέχθηκε την ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ το 2018.

«Βουκουρέστι, Διακήρυξη της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ. 3 Απριλίου πριν από 14 χρόνια. Υπήρχε μια ευκαιρία να αποτραπεί, έτσι ώστε να μην έρθει η Ρωσία. Μπούκα, περιοχή Κιέβου. Τώρα. Ήρθε η Ρωσία» γράφει ο πρόεδρος της Ουκρανίας.

«Οι μητέρες των Ρώσων στρατιωτών πρέπει να το δουν αυτό. Δείτε τι μπ…α έχετε μεγαλώσει. Δολοφόνοι, πλιατσικολόγοι, χασάπηδες», πρόσθεσε, ενώ δημοσίευσε και φωτογραφίες από τις θηριωδίες που έγιναν στην πόλη.

Κατηγόρησε τη Ρωσία για γενοκτονία

Νωρίτερα, ο Ζελένσκι έκανε λογο για γενοκτονία στην Ουκρανία κατηγορεί τη Ρωσία ο πρόεδρος της χώρας μιλώντας στην εκπομπή Face the Nation του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου CBS.

«Πράγματι, πρόκειται για γενοκτονία. Η εξόντωση ολόκληρου του έθνους και του λαού», είπε ο Ζελένσκι, μιλώντας μέσω διερμηνέα.

«Είμαστε οι πολίτες της Ουκρανίας και δεν θέλουμε να υποταχθούμε στην πολιτική της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Για αυτόν τον λόγο μας καταστρέφουν και μας εξοντώνουν», πρόσθεσε.

Ο Ζελένσκι τόνισε ότι η Ρωσία θα πρέπει να αποσύρει τα στρατεύματά της πίσω από τα σύνορα της Ουκρανίας, όπως ήταν πριν τις 24 Φεβρουαρίου, οπότε και ξεκίνησε η ρωσική εισβολή. Από τότε, ανέφερε, πλην των καταστροφών, εκατοντάδες χιλιάδες Ουκρανοί εκκένωσαν τα σπίτια τους, εν μέσω επιθέσεων από τη Ρωσία, ενώ αρκετοί παραμένουν στη χώρα.

Ερωτηθείς για το εάν υπάρχει κάποιος με τον οποίο μπορεί να διαπραγματευτεί, ο Ζελένσκι σημείωσε :«Ως πρόεδρος, οφείλω να το κάνω. Κάθε πόλεμος πρέπει να τελειώνει». Στο ίδιο πλαίσιο υπογράμμισε ότι θα βάλει στην άκρη τις προσωπικές του απόψεις και θα υποστηρίξει τα συμφέροντα της Ουκρανίας.

Ο Ουκρανός πρόεδρος υποστήριξε μάλιστα ότι θα πρέπει άμεσα να υπάρξει κατάπαυση του πυρός και στη συνέχεια συζήτηση μεταξύ των δύο πλευρών, που καλούνται να κάτσουν η μία δίπλα στην άλλη.

Όταν ρωτήθηκε αν θα πρέπει να λογοδοτήσει ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, ο Ζελένσκι είπε ότι και άλλοι φέρουν ευθύνη. «Πιστεύω ότι όλοι οι στρατιωτικοί διοικητές, όποιος δίνει οδηγίες και εντολές, πρέπει να τιμωρηθεί επαρκώς», είπε. Στην ερώτηση τι συνιστά για αυτόν «επαρκή» τιμωρία, απάντησε: «Όταν βρίσκουμε ανθρώπους με τα χέρια δεμένα στην πλάτη και αποκεφαλισμένους … δεν ξέρω ποιος νόμος ή ποια ποινή φυλάκισης θα ήταν επαρκής για αυτό».

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ