Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήΟλένα Ζελένσκα: «O γιος μου ζωγραφίζει σκηνές πολέμου»

Ολένα Ζελένσκα: «O γιος μου ζωγραφίζει σκηνές πολέμου»

«Το ότι oι Ρώσοι κυνηγούν εμένα και την οικογένειά μου, είναι σαν μία κακή ταινία δράσης» υποστηρίζει η Πρώτη Κυρία της Ουκρανίας – «Όλα όσα βιώνουμε μου φαίνονται σαν εφιάλτης, θέλω να ξυπνήσω, αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα»

Ξέρει καλά ότι το όνομα του συζύγου της, Βολοντίμιρ Ζελένσκι και το δικό της συγκαταλέγονται στη «λίστα θανάτου» του Κρεμλίνου.

Ωστόσο, η «Πρώτη Κυρία» της Ουκρανίας, αν και παραδέχεται ότι αυτή η συνεχής θανάσιμη απειλή της προκαλεί φόβο, αντλεί κουράγιο, όπως λέει, από την δύναμη του ουκρανικού στρατού και την αγάπη για την πατρίδα της.

Σε συνέντευξή της στη γερμανική εφημερίδα Die Zeit», η Ολένα Ζελένσκα αποκαλύπτει το πραγματικό της πρόσωπο και μιλά για τη σχέση που έχει με τα δύο παιδιά της.

«Μερικές φορές όλα όσα βιώνουμε μου φαίνονται σαν εφιάλτης. Θέλω να ξυπνήσω, αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα. Είναι η τρομακτική αλήθεια», υποστηρίζει η 44χρονη «Πρώτη Κυρία» της εμπόλεμης χώρας και προσθέτει:

«Το ότι κυνηγούν εμένα και την οικογένειά μου, είναι σαν μία κακή ταινία δράσης. Αλλά μετά θυμάμαι τι έχουν ήδη κάνει στη χώρα μας οι εισβολείς, πόσα ανυπεράσπιστα παιδιά έχουν σκοτωθεί και ολόκληρες οικογένειες έχουν ξεκληριστεί. Οι Ρώσοι θέλουν να ασκήσουν πίεση στον σύζυγό μου απειλώντας την οικογένειά μας. Το σχέδιο είναι ρεαλιστικό, επομένως είμαστε πολύ προσεκτικοί».

Η ίδια ξέρει ότι οι υπόλοιποι Ουκρανοί είναι λιγότερο προστατευμένοι απ΄ότι η οικογένειά της.
«Και γι’ αυτό ανησυχώ περισσότερο για τους κατοίκους της Μαριούπολης, του Χάρκοβο, και του Ιρπίν. Για πολλές μέρες, οι άνθρωποι αυτοί δεν είχαν τίποτα να φάνε ή να πιούν. Δεν μπορούν να βγουν από τα υπόγεια γιατί θα τους πυροβολήσουν στο δρόμο. Φοβάμαι να διαβάσω το ημερολόγιο μιας μητέρας από τη Μαριούπολη που γράφει στον γιο της: «Μου απομένει μία μέρα ζωής»…

Η σύζυγος του Ουκρανού προέδρου αντλεί κουράγιο από αυτό που, όπως λέει, βοηθά εκατομμύρια συμπολίτες της που βιώνουν στο πετσί τους τον πόλεμο.

«Έχω εμπιστοσύνη στον ουκρανικό λαό ,πιστεύω ότι θα νικήσουμε, ελπίζω σ’ ένα λαμπρό μέλλον και αγαπώ τη χώρα μου», υποστηρίζει.

Ως μητέρα, θεωρεί φρικτό που αντί να μιλάει στα παιδιά της για ταξίδια ή σχολικές εκδρομές, οι κουβέντες τους περιλαμβάνουν βόμβες, πυραύλους και ελευθερία.

«Είναι απαράδεκτο ότι τα παιδιά θα πρέπει να ξυπνούν από τους ήχους σειρήνων και να τρέχουν να κρυφτούν στα καταφύγια.
Η κόρη μας που είναι μεγαλύτερη από το γιο μας, ψάχνει μόνη της στα social media πληροφορίες και καταλαβαίνει τα πάντα όπως και εγώ. Μιλάμε για αυτά που συμβαίνουν. Ο μικρότερος γιος μας συνειδητοποιεί επίσης ότι η Ουκρανία μάχεται για την επιβίωσή της. Ζωγραφίζει σκηνές πολέμου πράγμα που το βρίσκω απαίσιο. Μακάρι να μπορούσε να ζωγραφίσει κάτι άλλο. Ονειρεύομαι τη μέρα που θα ζωγραφίσει ξανά τον Batman και τον Spiderman», εξηγεί η Ολένα Ζελάνσκα.
Η ίδια πάντως εξεπλάγη που τα παιδιά της επέδειξαν οργάνωση και πειθαρχία τις πρώτες ημέρες της ρωσικής εισβολής.

Για τη Ζελένσκα, η ενημέρωσή της για τον πόλεμο είναι το πρώτο πράγμα που κάνει μόλις ξυπνήσει το πρωί και το τελευταίο προτού κοιμηθεί.
«Ο ποιοτικός ύπνος είναι πλέον πολυτέλεια, ειδικά μετά τις ειδήσεις που διαβάζω το βράδυ», όπως λέει.

«Όταν ξεκίνησε ο πόλεμος, δημιούργησα ένα κανάλι στο Telegram που συγκεντρώνει επαληθευμένες πηγές πληροφοριών. Διαθέτει κυβερνητικούς ιστότοπους και ιστοσελίδες διεθνών ιδρυμάτων, όπου εκεί κάθε Ουκρανός μπορεί να βρει αξιόπιστα στοιχεία. Οι δημοσιεύσεις των Ουκρανών εθελοντών μου δίνουν δύναμη, όπως και η υποστήριξη φίλων απ’ όλη την Ευρώπη. Αλλά σε τέτοιες στιγμές, για να μπορέσεις να κοιμηθείς με ήσυχη τη συνείδησή σου, πρέπει να δράσεις», επισημαίνει.  

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ