Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήΠόλεμος στην Ουκρανία: Η Ρωσία ήδη αποσύρει δυνάμεις της από την περιοχή...

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Ρωσία ήδη αποσύρει δυνάμεις της από την περιοχή του Κιέβου, λένε οι Αμερικανοί

Δύο κορυφαίοι αξιωματούχοι των ΗΠΑ, τους οποίους επικαλείται το CNN, εκτιμούν ότι η κίνηση αυτή σηματοδοτεί μια μεγάλη αλλαγή στην στρατηγική του Βλαντιμίρ Πούτιν

Μετά την πρόοδο που φαίνεται πως σημειώθηκε στις διαπραγματεύσεις της Ρωσίας με την Ουκρανία επί τουρκικού εδάφους, τουλάχιστον όσον αφορά στο διπλωματικό πεδίο, άλλη μια εξέλιξη, αυτή τη φορά από το μέτωπο των στρατιωτικών επιχειρήσεων, επιτρέπει μια «χαραμάδα» αισιοδοξίας για τον σταδιακό τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με δύο κορυφαίους Αμερικανούς αξιωματούχους, που επικαλείται το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN, η Ρωσία ξεκίνησε ήδη να αποσύρει ορισμένες από τις στρατιωτικές τις δυνάμεις στα περίχωρα του Κιέβου. Οι ίδιοι αξιωματούχοι, οι οποίοι μίλησαν υπό το καθεστώς της ανωνυμίας, εκτιμούν ότι η κίνηση αυτή σηματοδοτεί μια μεγάλη αλλαγή στην στρατηγική του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Στις δυνάμεις που αποσύρονται, σύμφωνα με τις ίδιες αμερικανικές πηγές, συμπεριλαμβάνονται και οι τακτικές ομάδες ταγμάτων (BTG), που εγκαταλείπουν τις περιοχές πέριξ του Κιέβου. Οι ρωσικές δυνάμεις αποσύρονται από τις βόρειες περιοχές της Ουκρανίας, για να επικεντρωθούν στις μάχες στο νότο και στα ανατολικά.

Οι ΗΠΑ εκτιμούν ότι η Ρωσία θα καλύψει την υποχώρησή της με αεροπορικούς βομβαρδισμούς της πρωτεύουσας και με το πυροβολικό, δήλωσε ένας από τους αξιωματούχους. Οι Αμερικανοί αξιωματούχοι προειδοποιούν ότι η Ρωσία μπορεί να αλλάξει τακτική και πάλι, αν οι συνθήκες της μάχης το επιτρέψουν.

Κατά την άποψη των ΗΠΑ, δεν πρόκειται για μια βραχυπρόθεσμη προσαρμογή για ανασυγκρότηση, αλλά για μια πιο μακροπρόθεσμη κίνηση, καθώς η Ρωσία έρχεται αντιμέτωπη με την αποτυχία της να προχωρήσει στρατιωτικά στη βόρεια Ουκρανία.

Την ίδια ώρα, ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, Αλεξάντερ Φόμιν, δήλωσε ότι ο στρατός θα περιορίσει δραστικά τις επιχειρήσεις του στην περιοχή της ουκρανικής πρωτεύουσας. Και αυτό, όπως εξήγησε, σε μια προσπάθεια να ενισχυθεί το κλίμα «αμοιβαίας εμπιστοσύνης», όπως συμφωνήθηκε κατά τις διαπραγματεύσεις ανάμεσα στους Ρώσους και τους Ουκρανούς διπλωμάτες, που διεξήχθησαν σήμερα στην Κωνσταντινούπολη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ