Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήΠούτιν: Οι πληροφορίες για πραξικόπημα εναντίον του από τις υπηρεσίες ασφαλείας

Πούτιν: Οι πληροφορίες για πραξικόπημα εναντίον του από τις υπηρεσίες ασφαλείας

Η απόλυτη εξουσία του Βλαντίμιρ Πούτιν βρίσκεται σε κίνδυνο σύμφωνα με αναφορές ανώνυμου Ρώσου πληροφοριοδότη που επικαλείται ο ακτιβιστής Βλαντίμιρ Οσέτσκιν.

Πριν από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, ο Βλαντίμιρ Πούτιν ήταν αναμφισβήτητα ο απόλυτος κυρίαρχος του πολιτικού σκηνικού στη Ρωσία. Συμβαίνει όμως το ίδιο ένα μήνα μετά την “ειδική στρατιωτική επιχείρηση” όπως αποκαλεί η Μόσχα την εισβολή;

Αν πιστέψουμε τη μαρτυρία του Ρώσου ακτιβιστή, Βλαντίμιρ Οσέτσκιν, μάλλον όχι. Πιθανότατα συμβαίνει το αντίθετο αφού φαίνεται ότι ο Ρώσος πρόεδρος έχει προκαλέσει την οργή των υπηρεσιών ασφαλείας της Ρωσίας.

Ο Οσέτσκιν δήλωσε ότι έλαβε ανώνυμες επιστολές από ειδικό αναλυτή πληροφοροών ο οποίος ισχυρίζεται ότι ο Πούτιν απειλείται ακόμα και με πραξικόπημα αφού η ρωσική εισβολή θεωρείται πλέον αποτυχημένη έχοντας κοστίσει υπερβολικά πολύ σε ανθρώπινες ζωές και χρήμα.

Υπάρχει, σύμφωνα με τις αναφορές αυτές, ένα διάχυτο χάος στις υπηρεσίες ασφαλείας της Ρωσίας οι αξιωματούχοι των οποίων είχαν “χτίσει” ένα πολύ καλό επίπεδο ζωής τα τελευταία χρόνια το οποίο βλέπουν ότι απειλείται πλέον άμεσα. “Δεν θα μπορούν να κάνουν διακοπές στο Παρίσι και να πηγαίνουν τα παιδιά τους στη Ντισνεϊλαντ” λέει χαρακτηριστικά στους Times του Λονδίνου ο Οσέτσκιν που ζει αυτοεξόριστος στη Γαλλία από το 2015.

“Για 20 χρόνια ο Πούτιν είχε φέρει σταθερότητα στις ζωές αυτών των ανθρώπων. Οι άνθρωποι που βρίσκονταν μέσα σ’ αυτό το σύστημα ζούσαν καλά. Ομως, όσο ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται, η πιθανότητα ανταρσίας από αυτό το “βαθύ” σύστημα αυξάνονται” τονίζει ο Ρώσος ακτιβιστής.

“Και αυτό”, ολοκληρώνει, “γιατί κανείς δεν θέλει να επιστρέψει στο επίπεδο των χρόνων της Σοβιετικής Ενωσης”.

Ο Πούτιν βρίσκεται στο τιμόνι της Ρωσίας, είτε ως πρόεδρος, είτε ως Πρωθυπουργός, από το 1999 κυβερνώντας σχεδόν απολυταρχικά τη αχανή χώρα του και προσαρμόζοντας το Σύνταγμα στις δικές του πολιτικές ανάγκες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ