Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήΠόλεμος στην Ουκρανία: Να διακόψει τις διπλωματικές σχέσεις με τις ΗΠΑ «απειλεί»...

Πόλεμος στην Ουκρανία: Να διακόψει τις διπλωματικές σχέσεις με τις ΗΠΑ «απειλεί» η Ρωσία

Ο Αμερικανός πρέσβης στη Μόσχα κλήθηκε στο ρωσικό ΥΠΕΞ, προκειμένου να… πληροφορηθεί, «από πρώτο χέρι», τη δυσαρέσκεια του Κρεμλίνου για τις δηλώσεις Μπάιντεν κατά Πούτιν

Προειδοποίηση στις ΗΠΑ με τον πιο επίσημο τρόπο απηύθυνε σήμερα η Ρωσία, όσον αφορά στις διπλωματικές σχέσεις των δύο χωρών.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε τον Αμερικανό πρέσβη στη Μόσχα και του επισήμανε ότι οι σχέσεις των δυο χωρών είναι στα πρόθυρα της διακοπής.

Σύμφωνα πάντα με τη ρωσική πλευρά, η αιτία για την επιδείνωση των σχέσεων των δυο χωρών είναι τα όσα έχει πει το τελευταίο διάστημα ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, ειδικά ενάντια στον Ρώσο ομόλογό του, Βλαντιμίρ Πούτιν, τον οποίο, μεταξύ άλλων, αποκάλεσε «εγκληματία πολέμου».

Το Κρεμλίνο έκανε λόγο για «απαράδεκτη» και «ασυγχώρητη» ρητορική από την πλευρά της Ουάσινγκτον.

Ρωσική πηγή ασφαλείας, ωστόσο, έσπευσε να υποβαθμίσει την κίνηση αυτή, λέγοντας ότι η Μόσχα δεν σκοπεύει να υλοποιήσει την απειλή της.

Υπενθυμίζεται ότι, ερωτηθείς σχετικά την περασμένη εβδομάδα, έπειτα από ενημέρωση των εκπροσώπων του Τύπου στον Λευκό Οίκο, ο Μπάιντεν δεν απέφυγε να χαρακτηρίσει τον Ρώσο πρόεδρο «εγκληματία πολέμου», υιοθετώντας σκληρή ρητορική έναντι της Μόσχας.

Είχε προηγηθεί η έκδοση απόφασης από το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, με την οποία διέταζε τον τερματισμό της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Τη ρητορική περίεγκλημάτων πολέμου από τη Ρωσία στην Ουλρανία υιοθέτησε σήμερα και ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ.

Υπενθυμίζεται ότι ο Τζο Μπάιντεν θα ταξιδέψει στη «Γηραιά Ήπειρο» μεθαύριο, Τετάρτη. Θα πρόκειται για το τρίτο του ταξίδι στην Ευρώπη, αφότου ανέλαβε την προεδρία των ΗΠΑ, τον Ιανουάριο του 2021.

Την Πέμπτη, προγραμματίζεται να συμμετάσχει σε ειδικές συνόδους του NATO, της ΕΕ και της G7 στις Βρυξέλλες. Την Παρασκευή θα βρίσκεται στη Βαρσοβία, όπου θα συζητήσει διμερώς με τον Πολωνό ομόλογό του, Αντρέι Ντούντα. Δεν σκοπεύει ωστόσο να επισκεφθεί το Κίεβο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ